Ermenistan’ın silahlı kuvvetleri hala Azerbaycan topraklarında!

featured

Hacıbey Haydarlı, Azerbaycan Basın Konseyi Yönetim Kurulu üyesi, Azhaber Medya Grubun genel yayın yönetmeni Azerbaycan’daki son durumu aktardı.

 

Azerbaycan tarafı 19 Eylül’den itibaren Karabağ’da terörle mücadele tedbirlerine başladı. Bu tedbirler yalnızca Ermenistan silahlı kuvvetlerinin birimlerinin silahsızlandırılması ve topraklarımızdan uzaklaştırılması, askeri altyapılarının etkisiz hale getirilmesi, sivil halkın güvenliğinin sağlanması, Azerbaycan Cumhuriyeti’nin anayasal yapısının yeniden sağlanması amacına hizmet etmektedir. Azerbaycan’ın Karabağ bölgesinde bulunan Ermeni silahlı kuvvetlerinin birlikleri silahlarını bırakmalı, teslim olmalıdır. Bu durumda terörle mücadele tedbirleri durdurulacaktır.

Şuan ki durumda en büyük provokasyon Ermenistan tarafından yapılıyor, yani Ermenistan’ın silahlı kuvvetleri hala Azerbaycan topraklarında, Karabağ’da bulunuyor. Uluslararası hukuka ve 10 Kasım 2020 tarihli ateşkes ilanına uygun olarak Karabağ’ı terk etmeleri gerekiyordu. Ermeni askerleri Karabağ’ı terk etmelidir.

Alınan tedbirlerin hedefi sadece yasadışı askeri oluşumlar ve askeri altyapılardır. Sivil halk hiçbir koşulda Azerbaycan’ın hedefi değildir.

Azerbaycan Cumhuriyeti Karabağ bölgesinde yaşayan Ermeni sakinlerinin temsilcilerini entegrasyon konularını görüşmek üzere Yevlakh kendinde toplantıya davet etti. Bu Azerbaycan’ın bölgeye barış ve huzur getirme niyetinde olduğunu gösteriyor.

Kardeş Türkiye her zaman olduğu gibi Azerbaycan’ın yanındadır ve haklı davamızda bize destek vermektedir. Azerbaycan ve Türkiye iyi günde de, kötü günde de hep birliktedir.

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada Azerbaycan’a desteğini bir kez daha göstererek, Karabağ’ın Azerbaycan toprağı olduğunu bir kez söyledi. Sizin aracılığınızla Türkiye devletine ve halkına teşekkür ediyorum.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!