Paşinyan: Karabağ Savaşı’nda İran’ın yardımları olmasaydı Azerbaycan’a yenilirdik

Paşinyan: Karabağ Savaşı'nda İran'ın yardımları olmasaydı Azerbaycan'a yenilirdik

Ermenistan Başbakanı Paşinyan İran ve Ermenistan’ın müttefik olduğunu belirterek , Ermenistan’ın 90’lı yıllardan İran’a minnet borcu olduğunu ve karşı bir komplo girişiminde bulunmayacağını söyledi.

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, geçtiğimiz gün Litvanya Ermeni Topluluğu’nun toplantısına katıldı. Gündemle ilgili değerlendirmeler yapan Paşinyan,  Ermenistan-İran ilişkileri hakkında da konuştu.  İran’ı Ermenistan’ın kardeş ülkesi olarak nitelendiren Paşinyan, İran’a yönelik bir saldırıya veya komploya ortak olmayacaklarını söyledi.

29 yıl önce dünyanın kanını donduran, Ermenilerin hunharca kadın, çocuk, yaşlı demeden 613 Azerbaycanlıyı katlettiği Hocalı Katliamı’yla övünen Paşinyan, o yıllarda İran’ın kendilerine yardım ettiğine değinerek şu ifadeleri kullandı : “Ermenistan asla İran’a yönelik bir saldırıya veya komploya ortak olmayacaktır. İran ile ilişkilerimiz ve ittifakımız bizim için çok önemli. 1990’lı yıllarda çok zor durumdaydık ve İran bize yardım etti. Onların yardımı olmasaydı yenilebilirdik. Bu iyilikleri unutulamaz, İran’a minnettarız.”

Kaynak: EnSonHaber

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!