Erdoğan’dan Yurt Sıkıntısı ve Burslar Hakkında Açıklama: Elinize Dilinize Dursun! Abartılacak Bir Sorun Yok!

Erdoğan'dan Yurt Sıkıntısı ve Burslar Hakkında Açıklama: Elinize Dilinize Dursun! Abartılacak Bir Sorun Yok!

Birleşmiş Milletler 76. Genel Kurulu’na katılmak üzere ABD’ye hareketi öncesi Atatürk Havalimanı’nda basın toplantısı düzenleyen Erdoğan, son günlerde gündemde olan yurt sorunuyla ilgili “Böyle abartılacak bir sorun yok ki” dedi.

Erdoğan, Birleşmiş Milletler 76. Genel Kurulu’na katılmak üzere ABD’ye hareketi öncesi Atatürk Havalimanı’nda basın toplantısı düzenledi.

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Erdoğan, son günlerde gündemden düşmeyen ve üniversite öğrencilerini mağdur eden ‘yurt ve yüksek kira sorunu’ ile ilgili olarak “Yalnız şunu çok açık net söyleyeyim özellikle yurt konusunda bir defa Türkiye’de biz bugüne kadar hiçbir iktidarın yapmadığı yatırımları yaptık” diyerek, yurtlarla iftihar ettiğini söyledi.

“Şu anda bizim 1 milyona yakın yatak kapasitesi olan yurtlarımız var.” diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

“Bizden önceki dönemlerde böyle yurt söz konusu değildi. Bunları biz yaptık. Ve gayet de lüks yurtlar yaptık. Bu yurtlar çift yatak, bilemediniz 3 yataklı odalar olmak üzere gayet modern bir şekilde bu yurtlarımızı yaptık. Bu konuda da ben yurtlarımızla iftihar ediyorum.

“ABARTILACAK BİR SORUN YOK”

Ne yaparsa yapsın, kervan yürüyor. Ve yürüyeceğiz. Ve hiçbir dönemde olmadığı kadar yoğun bir şekilde öyle bir yalan atıyor ki 1 sene içerisinde bu sorunu bitirecekmiş. Zaten böyle abartılacak bir sorun yok ki. Şu anda bizim üniversite öğrencilerimize yönelik atılan bu adımlar hiçbir dönemde atılmış değil. Ve gayet başarılı bir şekilde yürüyor.”

“ELİNİZE DİLİNİZE DURSUN YA”

Erdoğan, Suriyeli öğrencilere verilen yüksek burslara hiç değinmeden, Türk üniversite öğrencilerine verilen burs ve krediler için “Biz geldiğimizde üniversite öğrencilerinin aldığı burs 45 liracıktı. Elinize dilinize dursun ya. Şu anda bunlar 650 liraya çıktı” dedi.

“BÖYLE BİR ZULÜM VARSA”

Kendisine yöneltilen hayat pahalılığı ve fahiş fiyatlarla ilgili ise Erdoğan, “Bizim işimiz böyle bir adaletsizlik, böyle bir zulüm, böyle bir suiistimal varsa bunun sorumlusu olan bakan arkadaşlarım bunları yakın takibe almak suretiyle bu zulmün önüne geçeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!