Erdoğan, Tank Palet Fabrikası’nda: ‘Katar, Katar, Katar’. Evet Katar Buranın Finansal Ortağıdır!

Erdoğan, Tank Palet Fabrikası'nda: 'Katar, Katar, Katar'. Evet Katar Buranın Finansal Ortağıdır!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sakarya’daki Tank Palet Fabrikası’nda açıklamalarda bulundu. Erdoğan, “Hani diyorlar ya ‘Katar, Katar, Katar.’ Katar buranın finansman ortağıdır. Yüzde 49’la. Yüzde 51 Türk ortaklara aittir” ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sakarya’daki Tank Palet Fabrikası’nda açıklamalarda bulundu. Erdoğan, fabrikanın 1973’ten bu yana silahlı kuvvetlere, orduya hizmet verdiğini belirterek, “4 yıl önce de bu tesisi Milli Savunma Bakanlığı bünyesine aldık. 2019’da Bakanlığımız ve BMC ile imzalanan protokolle fabrikada yeni bir döneme başlattık. Fabrikamızın mülkiyeti Hazine’nin, tahsisi Milli Savunma Bakanlığı’nındır. Burası devletin malıdır. Tapusu devlettedir, öyle de kalacaktır” dedi.

Fabrikanın işletmesini yapan firmanın Türk firması olduğunu söyleyen Erdoğan, “Üretim eskiden olduğu gibi Türk Silahlı Kuvvetlerimizin ihtiyaç ve talepleri doğrultusunda askerlerimizin kontrolünde devam etmektedir.. Fabrikayla ilgili her türlü denetim yetkisi Milli Savunma Bakanlığımıza aittir. Firmanın yabancı ortağı sadece finansal ortaktır. Hani diyorlar ya ‘Katar, Katar, Katar’. Evet Katar buranın finansal ortağıdır, yüzde 49’uyla. Yüzde 51 Türk ortaklara aittir.” dedi.

Erdoğan, fabrikanın Türk ortağı Fuat Tosyalı olduğu, Tosyalı Holding dışında bir ortak olmadığını söyleyerek, “Her kim bu fabrikanın yabancılara satıldığını iddia ediyorsa bilin ki yalan söylüyor. Bay Kemal işi gücü akşam yalan sabah yalan” dedi.

Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik eleştirilerine şöyle devam etti:

“Daha yeni Katar’ın çocuklarını gençlerini tıp fakültesine sınavsız alıyormuşuz. Yok böyle bir şey. Bunu ispat et, hangi Katarlı öğrenciyi üniversitelere sınavsız aldık ispat et desek. Hukukta bir kaide var. Sen bizim gençlerimize saygısızlık yapıyorsun. Bir gün önce bunu açıklıyorsun, bir gün sonra sınav var.

Bu fabrika ile ilgili yalan ve iftiraları pervasızca tekrarlayan CHP’nin başındaki bu zat yargı tarafından tazminat cezasına da çarptırılmıştır. Yargı kararlarına saygı da yoktur. Aynı yalanları sürekli tekrarlayıp duruyor. Milletimiz bu yalancıları 2023 seçimlerinde bir kez daha sandığa gömerek hak ettikleri cezayı verecek. 6 ay sonra seçim var, biz geliyoruz diyor. Bizim seçim tarihimiz Haziran 2023. Bu leblebi çekirdek işi değil. siyaset dürüstlük ister.”

‘Doğalgazı çıkardıktan sonra da benim milletim çok daha rahatlayacak’

Doğalgaz zammının üzerinden henüz bir gün geçmişken Erdoğan, “Kıbrıs’taki bütün o denizlerde oralardaki petrol arama işlemlerimizi yürüteceğiz. Şu anda sondaj yapıyor muyuz? Yapıyoruz. Sismik araştırmalarımızı yapıyor muyuz? Yapıyoruz. Doğalgazın sinyalleri geldi. İnşallah hedef bir an önce oradan doğalgazı çıkarmak. Doğalgazı çıkardıktan sonra da benim milletim çok daha rahatlayacak. Çok daha ucuza doğalgazı kullanma fırsatını yakalayacak” dedi.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!