Soylu’dan Gazetecilere: Evet Ben Dünyanın En Kötü Adamıyım!

Soylu'dan Gazetecilere: Evet Ben Dünyanın En Kötü Adamıyım!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Vakfı’nın kurban bağışı kampanyasına izin verilmediğini kişisel Twitter hesabında yayınladığı bir videoyla duyurarak, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya tepki göstermişti.

İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik çağrısında “Gelin, İçişleri Bakanı’nın 132 bin 50, belki bu sene ondan on binlerce fazla ailemizi üzecek bu kararını ortadan kaldırtın. Devletimizin bütün birimlerine, bütün kurumlarına, gerçekten vicdan sahibi bütün yöneticilerine sesleniyorum. Sayın Cumhurbaşkanımıza sesleniyorum: Gelin, inancımızın ve insanlığın yanında durun. Her şeyi siyasete bir şekilde karıştırmaktan vazgeçin” ifadesini kullanmıştı.

İmamoğlu’nun videolu paylaşımının ardından İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü’nün resmi Twitter hesabında yapılan açıklama ile İstanbul Vakfı’nın Kurban Bayramı Yardım Toplama Kampanyası’na izin verilmişti.

Soylu’dan İmamoğlu’na tepki: Evet, ben dünyanın en kötü adamıyım

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da, konuyla ilgili bir muhabirin İmamoğlu’nun “İhtiyaç sahibi 132 bin 50 ailenin evine 1 kilogram kavurma girmesine gönlü razı olmayan, onların bayramda yüzlerinin gülmesini istemeyen 1 kişi var; o da İçişleri Bakanı” ​şeklindeki ifadesini hatırlatması üzerine Soylu, gülerek “Dünyadaki bütün kötülüklerin sahibi benim” yanıtını verdi. Soylu, şöyle devam etti:

“Arkadaşlar, şimdi çok güzel bir etkinlikten çıktık. Gençler vardı aşağıda, hepiniz de şahit oldunuz. Ne olursunuz siyasete alet olmayın. Bir tek söyleyeceğim bu. Siyasete alet olmayın. Siz basın mensuplarısınız, siz bir siyasi parti mensubu değilsiniz. Siz bir ideolojinin taraftarı değilsiniz. Kendinize ait en önemli şeylerden bir tanesi fotoğraf çekmek, olayı ortaya koymaktır. Sadece bu iş için söylemiyorum, siyasete alet olmayın.”
Muhabirin, “Birinci ağızdan, sizden yanıt almak için yönelttik” demesi üzerine Soylu, “Bana yönelik o kadar itham var ki. Evet, ben dünyanın en kötü adamıyım.”

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!