Erbakan’ın ‘çocuk evliliği’ sözleri tekrar gündeme geldi: ‘Rızası geçerlidir’

featured

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Fatih Erbakan’ın 20 Mayıs 2020 tarihinde Biz10 TV adlı bir Youtube kanalında Zeynep Uzun’a yaptığı açıklamalar tekrar gündem oldu.

Erbakan’ın tartışma yaratan skandal açıklaması şu şekilde:

“Anadolu’da yıllardan beri ebelerimiz 14, 15, 16 yaşında evlenmiş, mutlu yuva kurmuşlardır. 14 yaşında biri cinsel olgunluğa eriştiğine göre rızası geçerlidir, yüzyıllarca Anadolu’da böyle olmuş.”

Cumhur İttifakı’nın içerisinde yer alan Erbakan’ın ‘çocuk evliliklerine’ yönelik yaptığı ve yeniden gündem olan açıklamasına siyasilerden tepki gecikmedi.

“ÇOCUKLARLA NASIL CİNSEL İLİŞKİ DİYE YOL ARAYANLAR MECLİS SIRALARINDA”

CHP İzmir Milletvekili Gökçe Gökçen, sert tepki göstererek, “Karşımızdaki, çocuklara yönelen gerçek tehdit budur. Yemeyip içmeyip çocuklarla cinsel ilişki nasıl kurulur diye yol arayanlar meclis sıralarına Erdoğan tarafından yerleştirildi. Biz bu korkunç tehdide karşı mücadeleyi büyütmek ve sosyal demokrat bir siyaset örmek zorundayız” dedi.

“ELE VERİR TALKIMI, KENDİ YER SALKIMI”

Demokrat Parti İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt ise şu ifadeleri kullandı:

“Başkasının kızları için 14 yaşında evlenebilir diyen Fatih Erbakan,”sizin kızınız 14 -15 yaşında evlenmek istese ne yaparsınız?” sorusuna ne cevap vermiş birlikte seyredelim. Ele verir talkımı,kendi yer salkımı.”

KENDİ KIZLARININ YÜKSEK LİSANSTAN SONRA EVLENMELERİNİ İSTİYOR

Enginyurt’un atıf yaptığı Erbakan’ın söz konusu açıklaması ise şu şekilde:

“İki kız çocuğu babasıyım. 15-16 yaşında evlenmesini değil, üniversiteyi hatta yüksek lisansı bitirdikten sonra evlenmelerini isterim. İnfaz düzenlemesinde binlerce kişi olarak ifade ediliyor… Erken yaşta evlilik yapmış, anne baba rızası var.”

Erbakan daha önce medyayı, LGBT’yi ve kadınları hedefe almış, pandemi döneminde ise aşı karşıtı sözleriyle gündeme oturmuştu.

“ERBAKAN’IN SÖZLERİNİN VİCDANA AYKIRI OLDUĞU TARTIŞMASIZ BİR GERÇEKTİR”

Haber sitemize bir açıklamada bulunan Zafer Partisi GİK Üyesi ve Genel Sekreterlik Hukuk Danışmanı Av. F. Melike Karaaslan, “Erbakan’ın sözleri akıl alır gibi değil. Erbakan’ın sözlerinin vicdana aykırı olduğu tartışmasız bir gerçektir.” dedi. Karaaslan Sözlerine şöyle devam etti:
Fakat aynı zamanda Erbakan, hukuka ve tıp bilimine aykırı da konuşmaktadır. Nitekim hukukumuz uyarınca bir kişinin reşit olma yaşı 18 olarak belirlenmiştir. Yani, 18 yaşından küçük kimselerin rızasının geçerli olması mümkün değildir. Hukuk buna kendi de karar vermemektedir. Tıp biliminden faydalanarak kişinin rızasına hangi yaşta geçerli olacağı tespit edilmektedir. Buna göre her ne kadar 14 yaşında bir çocuk ergenliğe girse de zihinsel gelişimi devam etmektedir. Zihinsel gelişimi tamamlanmayan bir kişinin rızasının geçerli sayılması da hem hukuka, hem tıp bilimine, hem de vicdana, insanlığa aykırıdır.”

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!