Erbakan’dan, Cübbeli Ahmet’e destek

Erbakan'dan, Cübbeli Ahmet'e destek

Cübbeli Ahmet Hoca’nın, ‘Bugün ilahiyatta benim reddiye yaptığım adamlardan ‘Kur’an değişsin’ diyen adam şu an da Ankara İlahiyat’ta hoca’ açıklamasına Yeniden Refah Partisi Erbakan’dan destek geldi.

İmam hatiplerde hem müfredat hem de sistemin değişmesi gerektiğini söyleyen Erbakan, İlahiyat Fakülteleri içinse ‘İktidara geldiğimizde Ehli Sünnet karşıtı kimseyle ilahiyat fakültelerinde çalışmayacağım’ dedi.

Cübbeli Ahmet Hoca’nın , ‘Çocuklarınızı imam hatip lisesi ve ilahiyata göndereceğinize düz ortaokul ve liselere gönderin’ sözleri tartışılmaya devam ediyor.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan konuya dair, “Milli Görüş iktidarında İlahiyat Fakültelerinde Ehli Sünnet ve Hadis karşıtı olan ne kadar akademisyen varsa bütün hepsiyle yollarımızı ayıracağız” dedi.

Kamuoyunda Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü’nün CNN Türk ekranlarında dile getirdiği, “Çocuklarınızı imam hatip lisesi ve ilahiyata göndereceğinize düz ortaokul ve liselere gönderin. Düz okullara gönderin daha az hasarla çıkar. Ben bunu gördüm denedim. Bütün çevremdeki insanlar çocuklarımızı gönderdik, kız çocuklarımız geliyor; hocaya sahabeye hakaret, hadis, mezhep yok… Yani müfredat işlemiyor. Müfredattaki şeye yorum katıyor. Hangi cemaate bağlıysa veyahut mezhepsizlik, reformist, mealcilik akımı her neyse orayı empoze etmeye çalışıyor. Bugün ilahiyatta benim reddiye yaptığım adamlardan ‘Kur’an değişsin’ diyen adam şu an da Ankara İlahiyat’ta hoca…” ifadeleri tartışma yaratmıştı.

Yeni Akit Yazı İşleri Müdürü Ali Karahasanoğlu, “Böyle saçma bir cümleyi, Allah’tan korkan bir insan, nasıl kurabilir” demiş ve köşesinde “O bir tane Kur’an kursu üzerinden, tam da laikçilerin yaptığı gibi bütün Kur’an kurslarını tahkir edenlerin yanlışı ne kadar vahim ise Cübbeli Ahmet hocanın, bir-iki yanlış örnek üzerinden, tüm İmam Hatipleri suçlaması da aynı yanlıştır” cümlelerini kullanmıştı.

‘FARKLI BİR MODELİ YENİDEN KONUŞMAK GEREKİYOR’

Abdurrahman Dilibak ise, Cübbeli Ahmet Hoca’ya destek vererek, “Çok söylenecek söz var. Kolay çözümler kulağa hoş gelse bile sonuç vermeyen şeylerdir. Sorun daha komplike. Türkiye’de temel eğitim ve meslek eğitimi de sorunlu, lise de sorunlu, imam hatipler de sorun var tabi. Hem müfredatında, hem öğretim kadrolarında sorun var. Fiziki şartların iyileştiği tamam. Bana göre bütün liselerden öğrenciler isterlerse, açık liseden imam hatipi okuyabilmeliler. Hatta Budizmi de öğrensin, Hristiyanlığı da öğrensin! Bana kalırsa modeli daha farklı şekilde yeniden konuşmak gerekiyor” sözleriyle tartışmaya katılmıştı.

‘İTİBAR ETMEMEYE DAVET EDİYORUZ’

Türkiye İlahiyat ve İslami İlimler Fakülteleri Dekanlar Konseyi, Cübbeli Ahmet’i kınayarak, “Türkiye İlahiyat ve İslami İlimler Fakülteleri Dekanlar Konseyi olarak aziz milletimizi, din istismarının 15 Temmuz 2016’da hep birlikte yaşadığımız acı sonuçları ile bir kez daha yüz yüze kalmamak için, gündemde kalma ve bazı gayrı resmi oluşumlara alan açma gibi gayelere matuf bu tür beyanatlara ve ilmîlikten uzak, hurafelerden beslenen, insanları düşünmekten alıkoymaya çalışan anlayışlara itibar etmemeye davet ediyoruz.

Dini konularda görüş serdeden herkesi de bazı ülkelerde din adına yaşanan iç çatışmalardan ve bunların acı sonuçlarından ibret alarak İslam’ın kardeşlik anlayışıyla uyuşmayan, toplumda kin ve nefrete yol açacak her türlü davranış ve açıklamalardan özenle kaçınmaya çağırıyoruz” ifadeleri kullanıldı” açıklaması yaptı.

‘EHLİ SÜNNET VE HADİS KARŞITI KİMSEYLE ÇALIŞMAYACAĞIZ’

Cübbeli Ahmet Hoca’nın görüşlerine bir destekte Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan’dan geldi. Erbakan, “Milli Görüş iktidarında İlahiyat Fakültelerinde Ehli Sünnet ve Hadis karşıtı olan ne kadar akademisyen varsa bütün hepsiyle yollarımızı ayıracağız İnşaallah. Ehli Sünnet karşıtı kimseyle çalışmayacağız” ifadelerini kullandı.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!