En Tehlikeli Senaryo Gerçek mi Oluyor? Varlık Fonu’ndaki Şirketler Yabancılara mı Satılacak? Bakanlık Çalışma Yapıyor İddiası…

featured

Merkez Bankası 22 Haziran’da, uzun süredir merak edilen faiz kararını açıkladı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in faiz kararının açıklandığı gün BAE ziyaretinde olması çok konuşulmuştu.

Ziyaretin perde arkası yandaş yazar Hande Fırat’ın yazısıyla ortaya çıkmış, Fırat, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in BAE ziyaretine ilişkin, “Şimdi bu ziyarette 30-40 milyar dolarlık, Türkiye’nin uzun süredir unuttuğu uzun vadeli yatırımların kapısı aralandı. Bunu diğer Körfez ülkeleri de izleyecek” diye yazmıştı.

BAE’den Türkiye’ye sıcak para girişi olacağı konuşulurken, eski Ziraat Bankası Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Babuşcu’dan dikkat çeken bir iddia geldi.

Babuşçu, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın bütçe gelirlerini artırmak için çalışmalara başladığını iddia etti. Babuşçu, “ÖTV artışı ve bazı şirketlerin yabancılara satışı konusunda analizler yapılıyor” dedi.

Babuşcu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Hazine ve Maliye Bakanlığı bütçe gelirlerini artırmak için görev yapıyor. En başta ÖTV ve devlete ait mal ve hizmet fiyatlarında dizi planlanıyor. Varlık fonu kullanımı bazı şirketlere yabancılara satış konusunda analizler yapılıyor” iddiasında bulundu.

“Türkiye Varlık Fonu portföyünde Türkiye’nin öncelikli 7 sektöründen 29 şirket, 2 lisans ve çeşitli taşınmazlar bulunmaktadır” diyen Babuşçu, şirketleri şöyle sıraladı:

-Ziraat Bankası,
-HalkBank,
-Vakıfbank,
-Borsa İstanbul,
-Türkiye Sigorta, T
-Türkiye Hayat Emeklilik,
-Türkiye Katılım Sigorta,
-Türk Hava Yolları,
-PTT,
-İzmir Alsancak Limanı
-Botaş,
-Türkiye Petrolleri,
-TVF Enerji,
-TVF Rafineri ve Petrokimya,
-Turkcell,
-Türksat,
-Türk Telekom,
-Çaykur,
-Kayseri Şeker,
-Türk Şeker,
-Türk Tarım,
-Eti Maden,
-Türkiye Maden,
-Kardemir…

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!