Emekli Tümamiral Cihat Yaycı: Türkiye’nin Doğu Akdeniz’de Yunanistan ile görüşecek bir meselesi yok

Emekli Tümamiral Cihat Yaycı'dan Doğu  Akdeniz açıklamaları

Yunanistan’ın en prestijli gazetesine konuşan Emekli Tümamiral Cihat Yaycı, “Doğu Akdeniz’de Yunanistan ile görüşecek bir şeyimiz yok. Türkiye Akdeniz’de 2.280 kilometre kıyı şeridine sahiptir” dedi. Yunanistan’ın maksimalist taleplerine son vermesi gerektiğini belirten Yaycı, “Yunanistan’a devredilmemiş 152 ada, adacık ve kayalıktan söz ediyoruz. Biz adaları talep etmiyoruz, sadece bu adalar, adacıklar ve kayalıklar Yunanistan’a devredilmedi, gelin görüşelim diyoruz” ifadelerini kullandı.

Cihat Yaycı, Türkiye’nin Doğu Akdeniz konusunda Yunanistan ile görüşeceği bir konunun olmadığını söyledi.

“YUNANİSTAN MAKSİMALİST TEZLERİNE SON VERMELİ”

Yaycı, “Yunanistan’a devredilmemiş 152 ada, adacık ve kayalıktan söz ediyoruz. Biz adaları talep etmiyoruz, sadece bu adalar, adacıklar ve kayalıklar Yunanistan’a devredilmedi, gelin görüşelim diyoruz. Hangileri size ait görelim. Sadece Yunanistan’ın maksimalist tezlerine son vermesi gerektiğini vurguluyorum” ifadelerini kullandı.

Yunan gazetecinin, “Adil ve uluslararası hukuka uygun bir harita çizmenizi istesem, çizgiyi nereye çekerdiniz?” sorusuna Yaycı, Mavi Vatan haritasını göstererek, “Haritada gördüğünüz gibi!” yanıtını verdi.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!