Emekli amirallere ikinci kez operasyon

104 amirale soruşturmada yeni gelişme

Montrö bildirisine imza atan 104 emekli amiralden Alper Tezeren, Metin Açımız gibi çok sayıda ismin evine sabah saatlerinde giden polisin arama yaptığı öğrenildi.

104 emekli amiralin Montrö Boğazlar Sözleşmesi’ne ilişkin bildirisinde adı yer alan emekli amirallerin evlerine sabah saatlerinde polis gelip arama yapacaklarına ilişkin tebligat gösterdiği öğrenildi.

Alper Tezeren, Metin Açımız gibi çok sayıda emekli amirallerin evinde polis araması yapıldığı belirtildi.

İLK KEZ BİR EMEKLİ GENERALE DE ÇAĞRI

Soruşturma kapsamında İstanbul, Muğla, Antalya ve Ankara’da 6 emekli amiral ile 1 emekli generale gelecek hafta ifade vermek üzere Ankara Emniyet Müdürlüğüne gelmeleri konusunda tebligat yapıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının 104 emekli amiralin açıklamasına ilişkin başlattığı soruşturmada, 14 emekli amiralin tamamı adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

TESUD BAŞKANI’NIN EVİNDE ARAMA

Türkiye Emekli Subaylar Derneği (TESUD) Genel Başkanı emekli Tuğgeneral Namık Kemal Çalışkan’ın evinde arama yapıldı ve kendisine ait telefon ve bilgisayar gibi dijitallere el konulduğu öğrenildi. Emekli Tuğgeneral Namık Kemal Çalışkan’a 22 Nisan’da ifade vermek üzere çağrı yapıldığı bildirildi.

Türkiye Emekli Subaylar Derneği (TESUD), Milli Savunma Bakanlığı’nın (MSB), “104 amiralin bildirisini kınadılar” açıklamasını reddederek, “Emekli amirallerin bildirisine yönelik herhangi bir kınama ifadesi kullanılmamıştır” açıklamasını yapmıştı.

TESUD, MSB’nin, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı “Türkiye Emekli Subaylar Derneği (TESUD) ve Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Başkan ve Yönetim Kurulu üyeleri Millî Savunma Bakanlığına destek ziyareti gerçekleştirerek bazı amirallerin yayımladığı bildiriyi kınadıklarını belirtti” açıklamasını reddetmişti. MSB’nin açıklamasını reddeden TESUD’dan, “Emekli amirallerin bildirisine yönelik herhangi bir kınama ifadesi kullanılmamıştır” açıklaması yapılmıştı.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!