Elon Musk Kimdir? Elon Musk’ın Sıradışı Hayatı

Elon Musk Kimdir? Elon Musk’ın Sıradışı Hayatı

Elon Musk Kimdir? Elon Musk’ın Sıradışı Hayatı

Space X projesi, Tesla arabaları ve coin piyasası ile adını herkese duyurmuş, dünyanın en zengin insanı unvanını kazanmış Elon Musk kimdir? İşte Elon Musk’ın sıra dışı hayatı.

Güney Afrika’da Manken Bir Anne ve Pilot Bir Babanın Oğlu Olarak Dünyaya Geldi

Elon Musk 28 Haziran 1971, Güney Afrika’nın başkenti Pretorya’da dünyaya geldi. Kanadalı manken bir annenin (Maye) ve Güney Afrikalı bir pilotun (Errol) çocuğu olan Musk, çiftin ilk çocuklarıydı.

Anne ve babası boşanınca kardeşleriyle birlikte önce annesinin sonra babasının sonra da tekrar annesinin yanında kalmayı tercih etti.

12 Yaşında İlk Yazılımını Satmayı Başardı

İçine kapanık bir çocuk olan Musk, çok küçük yaşlarda kendini bilginin ve teknolojinin büyüsüne kaptırmıştı bile.  Öyle ki, 12 yaşında 5 kilobyte Ram’e sahip bir Commodore bilgisayara kendi yazdığı Blastar adındaki uzay oyununu 500 dolar karşılığında satarak ilk yazılım satışını daha o yaşta gerçekleştirmeyi başarmıştı. “Basit bir oyundu ama Flappy Bird’den daha iyiydi” dediği Blaster adlı oyun Elon Musk için bir dönüm noktası oldu. Bu icraatından sonra Musk, kazandığı özgüvenle kendini artık tamamen teknolojinin içine atma kararı almıştı.

Askerlikten Kaçıp Amerika’ya Gitti

17 yaşına geldiğinde Güney Afrika Ordusu için askerlik yapması gerekiyordu ancak Musk askerlik yapmak yerine hayalleri için çaba sarf etmeyi daha doğru buldu. “Askerlik yapmakla ilgili bir sorunum yok, ancak Güney Afrika ordusunda askerlik yapıp siyahi insanları bastırmaya çalışmak bana vakit geçirmek için iyi bir yol gibi görünmedi. Orası [ABD] muhteşem şeylerin mümkün olduğu yer.”

Eğitim Hayatı

Fizik, ekonomi, malzeme bilimi gibi alanlarda eğitim alan Musk, Nicola Tesla, Thomas Edison, Bill Gates, Steve Jobs gibi isimlerden aldığı ilham ile “insanlığın geleceğini en çok etkileyecek sorunlardan oluşan” dediği üç alanı belirledi. Bu alanlar, internet, temiz enerji ve uzaydı.

Büyük İşlerin Başlangıcı

Musk uğruna doktora yapmayı bıraktığı çevrimiçi içerik yayınlama yazılımı olan Zip2 projesini gerçekleştirmek için Compaq’ın AltaVista birimi Zip2’yu 334 milyon dolara satın aldı.

Paypal

Musk, 1999 yılında, çevrimiçi finans ve ödeme servisi sağlayıcısı X.com’un ortak kuruculuğunu yaparken aynı zamanda açık arttırma sistemi olan Conginity’yi de bünyesine katarak PayPal’ı kurdu. Musk, çevrimiçi ödemelerinden güç kazanacağından çok emindi ve öyle de oldu. PayPal çabucak büyüdü ve eBay’e 1.5 milyarlık hisse senedi karşılığında satıldı.

SpaceX

Elon Musk üçüncü şirketi olan SpaceX’i Haziran 2002’de kurdu.  Roket teknolojisi ve uzay çalışmaları konusundan ilk özel şirket olmayı başaran SpaceX gerçekleştirdiği çalışmalar sonucunda 1.6 milyar dolarlık NASA anlaşmasıyla ödüllendirildi.

Uzayın Keşfi İnsanlığın Bilincini Geliştirmek İçin Önemli Bir Adımdır

Musk, uzay araştırmalarını insanlığın bilincinin geliştirmesi için bir numaralı kaynak olarak görüyordu. Öte yandan insan ırkını korumak için de uzaydan başka çare yoktu. “Bir asteroid veya büyük bir volkan bizi yok edebilir, ayrıca dinozorların hiç görmediği risklerle karşı karşıyayız: mühendislik ürünü bir virüs, yanlışlıkla oluşturulmuş bir mikro karadelik, küresel ısınma ya da sonumuzu getirecek henüz bulunmamış bir teknoloji. İnsan ırkı milyonlarca yıldır evrimleşmekte, fakat son 60 yılda atomik silahlar kendimizi tüketmek için bir potansiyel oluşturdu. Er ya da geç hayatı mavi-yeşil topun ötesine genişletmek zorunda kalacağız ya da soyumuz tükenecek.”

Amaç, Uzay Uçuşlarını Maliyetini Onda Birine İndirmek

Musk 2011’de yaptığı bir röportajda roket ve uzay çalışmaları neticesinde uzaya gidiş maliyetini azaltabilmenin yollarını bulacağını ve gelecek 10-20 yıl içinde Mars’ta bir insan kolonisi kurmayı umduğunu söylemişti.

Tesla Motors

Musk, araba piyasasında da daha önce görülmemiş, sanki uzay filmlerinden fırlayan arabalar üretmek istiyordu. Ve bu isteğini de başardı. Tesla Motors ilk olarak elektrikli bir spor araba olan Tesla Roadster’ı üretti ve 31 ülkede yaklaşık 2500 adet sattı.

Zenginden Alıp Fakir Verme Vizyonu

Onun vizyonu öncelikle daha varlıklı müşterileri hedefleyen Tesla Roadster ile para kazanıp, daha sonra bu parayı daha düşük fiyatlı elektrikli araçların Ar-Ge’sine yatırmaktı.

SolarCity: ABD’nin En Büyük Güneş Enerjisi Sistemi

SolarCity Birleşik Devletler’in en büyük güneş enerjisi sistemi sağlayıcısıdır. Buranın da en büyük hissedarı olan Elon Musk için SolarCity özellikle küresel ısınma ile savaşmak için önemli bir projedir.

https://haberiniz.com.tr/ekonomi/yeni-baslayanlar-icin-kripto-para-borsasina-giris-17062021

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!