Ekmeleddin İhsanoğlu

Çatı aday açıklandı. Prof.Dr. Ekmeleddin İHSANOĞLU. Uzmanlık alanı TÜRK BİLİM TARİHİ. Diplomat, yazar, yönetici gibi özelliklere de sahip.

MHP ve CHP ortak Cumhurbaşkanı adaylarını açıkladılar. Prof.Dr. Ekmeleddin İHSANOĞLU üzerinde karar kıldılar.

Ekmeleddin İHSANOĞLU’nu sadece İslam İşbirliği Teşkilatı genel sekreterliği görevinden dolayı tanırım o kadar. Meğer Ekmeleddin Bey konusunda memleketin en cahil adamı benmişim. Birkaç günden beri basında ve sosyal medyada neredeyse hakkında fikir beyan etmeyen kalmadı.

  Kimine göre iyi bir aydın ve bilim adamı,
  Kimine göre dinci,
  Kimine göre ailesi Cumhuriyet düşmanı, Osmanlıcı.
  Kimine göre eşinin başı açık yani Laik.
  Kimine göre Nazım Hikmet’in şiirlerini Arapçaya çevirmiş, yani solcu.
  Kimine göre BOZOK evladı, yani Yozgatlı.
  Kimine göre İngiltere’de Exeter Üniversitesinde çalışmalar yapmış, yani İngiliz ajanı,
  Kimine göre Kemal DERVİŞ önermiş, yani Amerika’nın adamı.
 
Taha AKYOL bir yazısında Merhum BAŞBUĞ’un başbakan yardımcısı olarak Mısır’a yaptığı bir ziyarette Ekmeleddin beyin danışmanlık yaptığını yazdı. İşte bu yüzden, bizim ülkücülere göre de tam bir BOZKURT.

Ekmeleddin İHSANOĞLU’nu MHP önermiş diyenler de var, CHP önermiş diyenler de var.
 
Ekmeleddin İHSANOĞLU’nun muhalefetin tamamının oyunu alacağını, ilaveten AKP tabanından da ciddi destek bulacağını söyleyenlerin sayısı az değil.

Ekmeleddin İHSANOĞLU’nun seçimi kazanamayacağını, Tayyip ERDOĞAN için zayıf aday olduğunu muhalefetin başbakanı cumhurbaşkanı yaparak ondan kurtulmak istediklerinden bu ismi belirlediklerini söyleyenlerde var.

Bunların hangisi doğru, hangisi yalan. İnsan şaşırıp kalıyor.

Adaylar resmen açıklandıktan sonra yaklaşık 1,5 aylık bir süre seçim çalışması yapacaklardır. Bu kadar bilgi kirliliği karşısında Ekmeleddin Bey nasıl bir yol izleyecek doğrusu merak konusudur.

Yukarıdaki rivayetlere bir de miting meydanlarında Tayyip ERDOĞAN’ın gür sesiyle saldırılarını ekleyin. Muhalefetin de, Ekmeleddin beyin de işi gerçekten çok zor.

Şahsen benim adayım Mansur YAVAŞ’tı. Eğer Mansur Bey açıklanmış olsaydı, bu kadar kafa karışıklığı yaratılamayacaktı. Zira Mansur beyi herkes tanır, ancak olmadı. Yapacak bir şey yok. Görevimiz partimizin belirlediği adaya elimizden gelen desteği vermektir.

Cumhurbaşkanı adayımız EKMELEDDİN İHSANOĞLU’dur.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!