Kaos

"Irak’ta kaos var gibi yansıtılıyor"

Dışişleri Bakanımız Davutoğlu, Musul konsolosluğumuzun basılıp, görevlilerimizin esir alındığı, yine sivil insanlarımızın rehin alındığı günün ardından böyle söylemişti.

Aradan geçen süreye rağmen hala kaç insanımızın rehin olduğu bilinememekte. Hatta resmi ağızlardan ifade edilişine bakılırsa rehin olup olmadıkları dahi tartışma konusu!…

*

Sayın Davutoğlu’nu anlayabilmek için önce ülkemize bakmak şart.

. Türkiye konsolosluğumuzun kuşatıldığını, devlet kurumlarından değil, MHP Milletvekili Sinan Oğan’dan öğreniyor.

. IŞİD tehlikesini görüp 500 000 kişinin şehirden ayrıldığı Musul da nasıl oluyorsa bizim konsolosluğumuz saldırıdan haberdar olamıyor ve tahliye işlemi yapılmıyor! Cemaat bünyesinde Musul’da faaliyet gösteren 3 okul günler öncesinden tahliye işlemini gerçekleştiriyor. THY yine tahliye işlemini gerçekleştirenlerden…

. IŞİD Örgütünün komutanlarından çoğunun daha önce Türkiye’de gördükleri tedavinin resimleri yayınlanıyor, çarşaf, çarşaf…

. Türkiye’de korunan ve misafir edilen, uğruna devletlerarası çatışma göze alınan Haşimi, insanlarımızı kaçıran canileri tebrik edip, kutluyor.

. Resmi makamlarda IŞİD ile ilgili terörist ifadesi nedense hiç kullanılmıyor.

. Türkmen kenti Kerkük eşzamanlı Peşmergelerin işgaline uğruyor, devletin gündeminde yok… Devamında IŞİD Peşmerge ile çatışıyor, yine ses yok. Türkmenler çaresiz. Can damarımız Telafer düştü. Her iki şehirde de Türkmen katliamı başlatılmış durumda. Tüm bu vahim durum bir Rabia etmedi henüz!..

Türkmenleri ne denli sahipsiz ve çaresiz bıraktığımızı görüyoruz en acı şekilde. Sadece gönderdiğimiz silahların yakalanışında isimlerini kullanacak kadardır ilgimiz, öğreniyoruz.

. Bölgemizde, düşman etmediğimiz tek devlet, tek güç kalmadığını görüyoruz en acı şekilde.

. Besleyip büyüttüğümüz “Esad karşıtı örgütler” ve Irak’ın kuzeyindeki Peşmergeler bu olayda karşımızda mı, yoksa yanımızda mı, bilen beri gelsin!..

*

Irak bağıra bağıra üçe bölünmekte, “bölgesel güç” Türkiye fon müziği bile değil.

*

 Ülkemizin en önemli iki meselesi, içerde bölücülük dışarıda esir insanlarımız için iki konuda da muhatabımız terör örgütleri. Meşruiyet kazandırarak ayakta kalmanın kolaycılığına sığınmayı öve öve bitiremiyoruz.

*

Katliam var, vahşet var, zillet var. Teslimiyet, aczi yet, beceriksizlik, sorumsuzluk var.

Bizi de bölecek bölünmüşlük var.

İhanet var, kahpelik var…

Kaos yok!..

………………….

Kalbimizden kan damlarken, başımız gövdemize kin kusmakta.

Kanıksadık hem de, milletçe!

Kaos ülkemizde.

Kaos beynimizde, benliğimizde…

Hal böyle olunca!

Irak’ta;

Türkmenler, var gibi

Esir insanlarımız, var gibi

Cani dinciler, var gibi

Kaos, var gibi.

…………….

Millet oluşumuz, insanlığımız, onurumuz.

….. var gibi!

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!