Ekimde 610 firmaya dahilde işleme izni verildi

Ekimde 610 firmaya dahilde işleme izni verildi

Ticaret Bakanlığı, Ekim ayında,  toplam 610 firmaya dahilde işleme izin belgesi verdi.

Ticaret Bakanlığının, Ekim ayında, dahilde işleme rejimi kapsamındaki izin, yurt içi satış ve teslim, iptal edilen belgelere ilişkin listesi Resmi Gazete’de yayımlandı.

Buna göre, toplam 610 firma için dahilde işleme izin belgesi düzenlendi, 11 firmaya yurt içi satış ve teslim izni verildi, firmaların talebi 25 dahilde işleme izin belgesi de iptal edildi.

Dahilde işleme rejimi nedir?

Dahilde işleme rejimi, ihracat yapan firmaların ”ihraç ürünleri üretmek için gerekli olan ve yurt dışından temin edilen hammadde ya da hammadde ya da girdilere gümrük muafiyeti getiren” bir ihracatı teşvik sistemi.

Dış pazara yönelik ürünlerde girdi maliyetlerini azaltarak ihracatı artırmak ve dış pazarda firmalara rekabet gücü kazandırmak hedefleniyor. İşletmelerin bu kapsamda sağlanan teşviklerden yararlanabilmesi için ”dahilde işleme izin belgesi” alması zorunluluğu bulunuyor.

Bu kapsamda sağlanan teşvikler ithalatta vergi ve fon muafiyeti, bazı vergi ve harçlardan istisna tutulması, ticaret politikası önlemlerine tabi tutulmamak şeklinde sıralanabilir.

Kaynak:AjansBizim

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!