Üniversiteler güz döneminde açılacak mı?

YÖK’ten üniversitelere bir tuhaf uyarı

Türkiye’de Covid-19 salgını nedeniyle vaka ve ölüm sayısındaki yükseliş Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nı (YÖK) da harekete geçirdi. Kurul, salgın nedeniyle üniversitelerin açılıp açılmayacağı konusunda Sağlık Bakanlığı’nın görüşünü aldı. Bakanlıktan gönderilen cevabi yazıda, üniversitelerde güz döneminde örgün eğitimde teorik derslerin mümkün olduğunca uzaktan ve dijital öğretim yöntemleriyle yapılması önerildi.

Tavsiye mektubunun ardından YÖK de rektörlüklere Covid-19 sürecinde eğitim öğretim süreçlerine ilişkin yazı gönderdi. Yazıda, Covid-19 küresel salgınıyla mücadele kapsamında kamu kurum ve kuruluşlarınca tedbir alındığı ve bunların uygulamaya konulduğu belirtildi.

YÖK, salgınla mücadelenin etkin şekilde yapılabilmesi ve sağlık çalışanların yükünün hafifletilebilmesi amacıyla alınacak tedbirlere ilişkin Sağlık Bakanlığının yönlendirmelerinin önem arz ettiğine dikkat çekerek; Sağlık Bakanlığı’na, üniversitelerde güz döneminde eğitim ve öğretim faaliyetlerinin sürdürülmesi konusunda il pandemi kurulları veya il umumi hıfzıssıhha kurullarının fikri alınarak rektörlüklerce karar verilmesine ilişkin görüş sorulduğu bildirildi.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!