Okula başlama yaşı değişiyor!

Yaz-boz tahtasına dönen eğitim sisteminde bir değişiklik daha yapıldı. Okula başlama yaşı 72 aydan 69 aya çekildi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “Eğitimde güçlü bir beklenti varsa o zaman yerel seçimlerde bize destek olunması gerektiği çok açık” dedi. Bakan Selçuk okula başlama yaşını 3 ay öne çektiklerini belirterek, “Çağ nüfuslarını net ayırabilelim diye 69 ayı önümüzdeki yıl gerçekleştirmiş olacağız” dedi.

NEYMİŞ BU “YAPAY ZEKA STRATEJİSİ” ?

Bakan Selçuk, Öğretmenlik Meslek Yasası ile ilgili hazırlıkların tamamlandığını belirtirken ‘yapay zeka strateji’leriyle ilgili bilgi verdi. Selçuk, “Bakanlığımızın yapay zeka stratejisi bir ay içinde çıkacak. Bu strateji ile ilgili dijital altyapı kuruyoruz” dedi. Kapatılan dershanelerle ilgili konuşan Bakan Selçuk, “Merdivenaltı dershaneler idare ya da ceza hukukunun konusu olarak bir takibat sistematiğine tabi tutulacak. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı sonrasında bizim için önemli olan şey, mevcut durumdaki ihtiyaçları tümüyle tatmin etmek” ifadelerini kullandı.

YEREL SEÇİM VE EĞİTİM İLİŞKİSİ (!)

Selçuk, “Eğitim demokrasiyle çok yakından ilgili. Eğitimde güçlü bir beklenti varsa o zaman yerel seçimlerde bize destek olunması gerektiği çok açık” ifadelerini kullandı.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!