Eğitim-İş: TÜGVA’nın protokolleri iptal edilmeli

Eğitim-İş: TÜGVA'nın protokolleri iptal edilmeli

Eğitim-İş Sendikası tarafından yapılan yazılı açıklamada, Danıştay kararlarına rağmen TÜGVA protokollerinin yürürlükte kaldığı ifade edildi.

Eğitim-İş Sendikası, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın kurucusu olduğu TÜGVA’nın, Milli Eğitim Bakanlığı ile imzaladığı protokollerin iptal edilmesi gerektiğini bildirdi.

Sendikadan yapılan yazılı açıklamada, her yıl devlette bir iş bulma umuduna sahip insanların girmek için para ödediği KPSS’nin nasıl kadük hale geldiğinin ortaya çıktığı”, bir gencin 15 yıl boyunca okulda okumasının TÜGVA’dan gelen bir mesaj kadar bile değerinin olmadığı belirtildi. Açıklamada, “Eğitimciler olarak söylemeliyiz ki okumakla, hak etmekle, çalışmakla bir yere gelinemeyeceği fikrini bu torpil mekanizmalarıyla yeşertmek, bir ülkeye yapılabilecek en büyük kötülüktür” denildi. TÜGVA’nın Milli Eğitim Bakanlığı eliyle eğitime neden ve nasıl dahil edildiğinin tekrar masaya yatırılması gerektiğinin ifade edildiği açıklamada, Danıştay’ın iptal kararlarına rağmen TÜGVA ime imzalanan protokollerin yürürlükte tutulduğuna dikkat çekildi.

Açıklamada, “TÜGVA’nın Milli Eğitim Bakanlığı ile imzaladığı tüm protokoller derhal iptal edilmelidir” denildi.

Kaynak:AjansBizim

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!