Dünya Madenciler Günü: Ermenekli Maden İşçileri Direniyor

Dünya Madenciler Günü: Ermenekli Maden İşçileri Direniyor

Ermenekli maden işçileri, Dünya Madenciler Günü’nde de 3 aydır gasp edilen hakları için direniyor. Ermenekli işçiler dün bir basın açıklaması yaptı ve özel bir şirkete ait olan maden ocağında gasp edildiğini iddia ettikleri hakları için Enerji Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı yetkileri, Karaman Valisi, il milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, kaymakamları üzerinden sorunların çözümü amacıyla müzakere etmeye çalıştıklarını ancak şirket yönetimince suçlandıklarını ifade ettiler.

Açıklamada;” Yıllarca devletin koruması ve zırhı altında işlerini döndüren, kârlarına kâr katan, çarkını döndürmeye alışmış olduğundan vızır vızır gelip giden kaçak kömür kamyonlarından sadece bir tanesi yakalanınca feryat figan ediyor. Biz işçiler şahidiz, yıllardır kesintisiz sürdürülen kaçak kömür çıkışlarına.

Bizler yıllar boyunca her işten çıkarıldığımızda ücretimiz ödenmediğinde devletin kapılarına başvurduk adliyelerde davalar açtık, işlediği suçları savcılığa şikayet ettik, iş güvenliğine aykırı davrandıklarında çalışma bakanlığına, SGK’ya şikayet dilekçeleri gönderdik.  Paralarımızı tahsil edemedik daha doğrusu devlet edemedi.” ifadelerini kullandılar.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!