Dünya çapında en kötü puan alan turistik yerler sırlandı… Türkiye’den de bir mekân listede

featured

Hollywood Bulvarı, Çin Seddi, Tac Mahal, Yasak Şehir… Dünyanın dört bir yanındaki popüler turistik mekânlar incelendi ve en kötü olanlar sıralandı.

Stasher isimli şirket; Google incelemelerini, yerel konaklama kalitesini, en yakın uluslararası havaalanına uzaklığı, turist güvenliğini ve TikTok popülerliğini dikkate alarak her bir turistik mekana on üzerinden puan verdi.

Değerlendirmeden sonra ise aslında bu turistik mekânların pek de etkileyici olmadığı ya da beklentileri karşılamadıkları görüldü.

Türkiye’den de bir yerin bulunduğu o liste şu şekilde…

15. Yasak Şehir, Çin (10 üzerinden 5,41)

Yasak Şehir, Pekin’in kalbinde yer alan bir imparatorluk sarayı. 1406 yılında Ming hanedanlığının bir imparatoru tarafından yaptırılmış ve krallığın tebaasının çoğunun buraya erişimi yasak olduğu için bu şekilde adlandırılmış.

Ne var ki bu tarihi yer, Google incelemelerinde, turistler tarafından oldukça kötü yorumlar almış. Turistler, mekanın içinin çok sıkıcı olduğunu ve hayal kırıklığına uğradıklarını yazarken girişin pahalılığına da dikkat çekmişler.

14. Magic Kingdom Park, ABD (10 üzerinden 5,41)

Florida’daki Magic Kingdom Park, 2022’de 17 milyondan fazla kişinin giriş yapmasıyla dünyanın en çok ziyaret edilen eğlence parklarından biri.

Tema parkında; müzikli geçit törenlerini ve çok sayıda Disney karakterini görmek mümkün.

Ancak kalabalık olması ve fiyatları nedeniyle yorumlarda sert eleştiriler alarak dikkat çekiyor. Örneğin bir kullanıcı, “Korkunç, aşırı kalabalık, yemek yemek için oturacak yer bile yok. Sadece berbat bir gündü” diye yazmış.

13. Büyük Smoky Dağları Ulusal Parkı, ABD (10 üzerinden 5,39)

Dünyaca ünlü Great Smoky Dağları Ulusal Parkı, Kuzey Carolina ve Tennessee arasındaki sınırın iki yanında yer alır.

Resmi web sitesi, bitki ve hayvan yaşamının çeşitliliği, antik dağlarının güzelliği ve Güney Appalachian dağ kültürü kalıntıları nedeniyle Amerika’nın en çok ziyaret edilen ulusal parkı olduğunu belirtiyor.

Ancak turistler bu popüler mekandan pek de memnun kalmış görünmüyor. Bir turist, “Vaktinizi boşa harcamayın… Parklarımızın büyük bir destekçisiyim ama burası şimdiye kadar ziyaret ettiğimiz en kötü park” diye yazdı.

Bir başkası da “ABD’de bundan daha kötü işletilen bir milli park bulamazsınız” diye yazdı.

12. PortAventura World, İspanya (10 üzerinden 5,37)

PortAventura World, İspanya’nın ilk tema parkı. Şu anda 40’tan fazla oyun alanı ve beş kilometrelik rollercoaster pisti bulunuyor.

Ancak bu özelliklerine rağmen ziyaretçilerini pek de mutlu etmeyi başaramamış. Bir kullanıcı, “Buraya eğlenmek ve rahatlamak için geldik ama hiç de eğlenceli değil” diye yazarak eleştirirken. Genel olarak mekânla ilgili bırakılan yorumlarda personelin kaba olduğu, parkın kanalizasyon gibi koktuğu ve çöplerle dolu olduğu belirtilmiş.

11. Pier 39, ABD (10 üzerinden 5,27)

San Francisco’da bulunan Pier 39, restoranlar, mağazalar ve bağımsız turistik mekanların sıralandığı 45 dönümlük bir sahil kompleksi.

Ayrıca Golden Gate Köprüsü ve Alcatraz’ın muhteşem manzaralarını sahip olmasıyla dikkat çeker.

Ancak bazıları için büyük bir hayal kırıklığı olmaktan öteye gidememiş.

10. Everland, Güney Kore (10 üzerinden 5,17)

Kore’nin en büyük tema parkı Everland, ilk ziyaretçilerini 1976 yılında ağırladı ve kalabalıkları kendine çekmeye devam ediyor.

Global Fair, American Adventure, Magic Land, European Adventure ve Zootopia olmak üzere ayrı ayrı temalı beş bölgeye ayrılmış durumda.

Ziyaretçiler, parkın çok eski olduğunu ve kalabalık nedeniyle hayal kırıklığı yarattığını iddia ediyor.

9. Çin Seddi, Çin (10 üzerinden 5,05)

Kuzey Çin ve Güney Moğolistan boyunca yaklaşık iki bin yılda inşa edilen tarihi yapı, uzaydan bile görünebiliyor olmasına rağmen turistleri memnun edemiyor.

Bir turist, “Bilet satın almak için itişip kakışan insan kalabalıkları ve duvarın üzerine çıkmak için devasa kuyruklar vardı” diye kalabalıktan şikayet ederken bir başkası da diğer potansiyel ziyaretçileri uyararak şunları yazdı: “Binlerce kişinin arasında sıcakta ayakta durarak birkaç saat geçirmeye hazır olun.”

8. Fushimi Inari Taisha, Japonya (10 üzerinden 5,04)

Fushimi Inari Tapınağı, Şinto pirinç tanrısı Inari’ye adanan binlerce tapınaktan en önemlisi.

Çoğu yabancı turist öncelikle çevredeki dağ yollarını keşfetmek için burayı ziyaret ediyor; ancak binanın kendisi de inanılmaz derecede çekici.

Ancak yine daha çok kalabalık olmasından şikayet eden turistler tarafından tapınak sert eleştiriler aldı. Ve en kötü turistik mekânlar listesine girdi.

7. Ocean Park, Hong Kong (10 üzerinden 4,96)

Ocean Park, doğa tutkunları ve meraklı zihinler için mutlaka görülmesi gereken bir yer olarak kendini tanıtıyor. 1977’de açıldı, o zamandan beri hizmet veriyor olsa da herkes bu hizmetten memnun değil.

Bu yılın başlarında ziyarete giden bir aile, “Hong Kong gezimizdeki en büyük hayal kırıklığı” diyerek genel olarak diğer turistlerin hislerine tercüman oldu.

6. Victoria Limanı, Hong Kong (10 üzerinden 4,89)

Genellikle şehrin doğduğu yer olarak kabul edilen liman, dünyanın en tanınmış bölgelerinden biri. Ayrıca hiç uyumayan hareketli bir mahalle, perakende mağazalar ve ticari ofislerle cazip bir nokta.

Doğu’nun İncisi her yıl 55 milyon ziyaretçiyi ağırlarken, herkesi mutlu etmek imkansız gibi görünüyor.

Örneğin bir turist, “Lütfen zahmet etmeyin bile. Burada hiçbir şey yok” diye yazdı. Bir diğeri de insanların bunu neden görmeye geldiğinden emin olmadıklarını ekledi.

5. Lotte World, Güney Kore (10 üzerinden 4,80)

Lotte World, Güney Kore’nin Seul şehrinde bulunan bir eğlence kompleksi ve dünyanın en büyük kapalı tema parkının yanı sıra bir alışveriş merkezi ile akvaryuma ev sahipliği yapıyor.

1989’da açılan mekan, onlarca yıldır hem yerli halk hem de turistler için cazip bir nokta olsa da yakın zamanda yapılan yorumlar pek de öyle demiyor.

Bir kullanıcı, “Bu şimdiye kadar ziyaret ettiğim en kötü tema parklarından biri olmalı. Aşırı kalabalık. Burası tıktıkları insan miktarına yetecek kadar kapasiteye sahip bir yer değil” yazarken, bir diğeri de yine kalabalıktan şikayet ederek, “Hiç bu kadar küçük bir parkta bu kadar çok insanı görmemiştim” dedi.

4. Florida Busch Bahçeleri (10 üzerinden 4,52)

İlk olarak 1959’da açılan Busch Gardens, Florida’da bulunan ve Afrika ile Asya temalarıyla düzenlenmiş 335 dönümlük bir tema parkı.

Bu devasa parkta 12 bin hayvan olmasına rağmen bir turist şunları yazdı: “Kesinlikle zaman kaybı, ziyaret etmeyin, paranıza sahip olun. Mekan pis ve personel kaba.”

3. Tac Mahal, Hindistan (10 üzerinden 3,83)

Tac Mahal, şimdiye kadar inşa edilmiş en güzel yapılardan biri. Beyaz mermerden yapılmış devasa mozole, 1631 ile 1648 yılları arasında Hindistan’ın Agra kentinde inşa edildi.

Babür imparatoru Şah Cihan tarafından Mümtaz Mahal (Sarayın Seçilmişi) adını verdiği en sevdiği eşinin anısına yaptırılmış.

Ancak bazı ziyaretçiler için bu aşk hikayesinin eseri pek de büyüleyici değil. Bir turist, “Taj biraz klişe, fotoğrafları bir kere gördüğünüzde görülecek ekstra bir şey kalmıyor” diye yazarak memnuniyetsizliğini ifade etti.

2. Kapalıçarşı, Türkiye (10 üzerinden 3,48)

En kötü puan alan turistik mekanlar listesine Türkiye’den de bir yer giriyor: Kapalıçarşı, Osmanlı İmparatorluğu döneminde mücevher ve değerli el dokuması kumaşların pazarı olarak faaliyet gösteren dünyanın en eski kapalı pazarlarından biri.

Ve bu etkileyici miras, şu anda dört binden fazla satıcıya ev sahipliği yapıyor. Ancak, yapılan analizin ardından dünyanın en kötü ikinci turistik noktası olarak yer aldı.

Kapalıçarşı ziyaretinden sonra bir turist yorumlarda, “Tamamen dürüst olmam gerekirse burayı görmeyi gerçekten sabırsızlıkla bekliyordum ve gerçekten hayal kırıklığına uğradım. Ürün çeşitliliği zayıftı ve daha da önemlisi satıcıların tutumu beni rahatsız etti. Bir daha geleceğimi sanmıyorum” diye yazdı.

Bir başka turist de pek çok üründe fiyat olamamasından ve satıcıların kaba davranışlarından yakındı.

1. Hollywood Bulvarı, ABD (10 üzerinden 3,42)

Bulvardaki kaldırım boyunca endüstrinin en büyük isimlerinden bazılarını anmak için 2.700’den fazla plaket bulunuyor. Ancak yine de çoğu ziyaretçi burayı çeşitli inceleme sitelerinde ‘ortalama’ olarak değerlendirdi.

Bir turist, “Bölge, saldırgan sokak satıcılarıyla ve yoldan geçenlere bağırıp küfreden birileriyle dolu berbat bir yer. Ünlü yıldızların etrafı seyyar burger standlarıyla çevrili. Zamandan tasarruf edin ve buraya gitmeyin” diye yazarak rahatsızlıklarını dile getirdi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!