Dün Zevzek, Bugün Kurmay Zeka; Karar Verin Sayın Akşener

Dün Zevzek, Bugün Kurmay Zeka; Karar Verin Sayın Akşener

4 Nisan 2021’de emekli amirallerin yayınladığı Montrö bildirisi için, “Kişisel fikrimi söylüyorum; bu bir zevzekliktir” ifadesini kullanan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 18 Nisan 2021’de emekli amirallere ilişkin alınan kararları doğru bulmadığını ifade etti.

Akşener “Ülkelerine yıllarca hizmet etmiş, bu hizmetler dolayısıyla bazı ülkelerin, terörün hedefindeki emekli komutanların korumalarının çekilmesini, lojmandan çıkarılarak ailelerinin mağdur edilmesini ayıplıyorum” dedi.

Meral Akşener, “Amiraller şimdi iletişim kazası diyor, ben de tam olarak bunu dedim. Kurmay akıl, bu hayati noktayı düşünemiyor, hesap edemiyorsa, yapılan iş yanlıştır. Bir kurmay zekâ, sonuçlarını kestiremeden bir adım atmaya kalksa, muhtemelen komutanı da ona aynı tarifi yapar.” dedi.

Akşener, emekli amirallerin bildirisine ilişkin İYİ Parti’nin kritik bir adım attığını ve oyunu bozduğunu belirtti. Meral Akşener Erdoğan’ın İstanbuul Sözleşmesi hukuki olarak kararını eleştirdi;

“Bu pencereden bakıldığında, benim çıkışımdaki tonun, bir büyük oyunu bozduğunu bugün herkes kabul ediyor. İYİ Parti; gece yarısının seçildiği, Cumhurbaşkanı’nın Marmaris’te olduğu, besleme basının manşetlerinin bile hazır olduğu ve amiraller üzerinden oynanmak istenen bir oyunu bozmuştur. Siyaset tarihimiz bunu böyle yazacak.” diyerek İYİ Parti’nin ve kendisinin çok önemli bir rol üstlendiğini ima etti.

Amirallere 4 Nisan’da “zevzek” diyen Akşener, amirallere ilişkin kararları doğru bulmadığını söyledi.

Meral Akşener, “Ben, olayın ardından Sayın Cumhurbaşkanı’nın pazartesi günü yaptığı ilk açıklamayı daha dikkatli ve isabetli buldum. Çok kırmadan, dökmeden konuştu. Ancak iki gün sonra, çarşamba günü gördük ki saray bürokrasisi yine devreye girmiş, videolar hazırlatmış ve “İşte darbeci CHP” başlıklı bir konuşma metni hazırlamış. Yani bir anlamda, “İYİ Parti olmadı, CHP verelim” demiş. …” sözleriyle de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın aslında konuya itidalli yaklaştığını ancak saray bürokrasisi tarafından “kandırıldığını” ima etti.

 

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!