Bitcoin Piyasası Neden Çöktü?

Bitcoin Piyasası Neden Çöktü?

Kripto para piyasası girişimcisi ve Icrypex CEO’su Gökalp İçer yazdı.

ABD Hazine Bakanlığı’nın Bitcoin piyasasındaki bazı şirketlere kara para akladıkları iddiasıyla operasyonda bulunacağı haberinin satış baskısı oluşturduğunu görüyoruz. Ancak bu sebebi henüz Bloomberg’deb teyit edebilmiş değiliz. Sosyal medya ve bazı kaynaklarda görülen bu habere şimdilik söylenti diyebiliriz.
İkinci neden ise Çin’in Xinjiang eyaletindeki elektrik kesintisinin Bitcoin networkünü bir müddet offline hale getirmesi olarak gösteriliyor.
Diğer taraftan Coinbase geçen hafta 85 milyar dolar gibi bir hacimle halka arz olundu. Son 3-4 haftalık iyimde fiyatlamada Coinbase haberinin fiyatlandığını söyleyebiliriz.
Coinbase, arzın sonrasında, The ICE, CME ve NASDAQ gibi en büyük borsaların üstünde fiyatlanmıştı. Beklentilerin gerçekleşmesi ile yatırımcıların beklentiyi likidite ettiklerini söylemek yanlış olmaz.

3 güçlü etkinin itmesiyle TSI sabah 06.00 sularında 9 bin dolarlık bir düşüş gördük.

ABD Hazine Bakanı, eski FED Başkanı Yellen ve Avrupa Merkez Bankası Başkanı Lagarde ile birlikte kripto para işlemlerine genel olarak muhalif duruşları ile biliniyor.
Bu sebeple piyasa bu söylentiyi önemsiyor.

İyi ki Coinbase IPO’su bu haberlerden önce oldu. Yoksa IPO nun geleceği de sorgulanırdı. Henüz trend değişikliği olduğunu düşünmüyorum. Bunun için 50 bin doların altını görmek gerekiyor. Şu an 55 bin civarında.
Yatırımcıya tavsiyem, alım yapmak için acele etmeyin; limit emir fonksiyonlarını kullanın; bu limit emirler böyle zamanlar için var.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!