Dönemin KKTC Başbakan Yrd. Serdar Denktaş, Kutlu Adalı Cinayetiyle İlgili Konuştu

Dönemin KKTC Başbakan Yrd. Serdar Denktaş, Kutlu Adalı Cinayetiyle İlgili Konuştu

Kuzey Kıbrıs Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın oğlu Serdar Denktaş Sedat Peker’in iddialarının ardından açıklamalarda bulundu.

Kutlu Adalı’nın öldürüldüğü yıl Kuzey Kıbrıs’ta Başbakan Yardımcısı olan ve şimdi de Lefkoşa Milletvekili olan Serdar Denktaş, cinayetle ilgili “Mutlaka bir Türkiye bağlantısı vardır. Türkiye ile buradaki elemanları ile bağlantısı vardır. Başka ihtimal düşünemiyorum” ifadelerini kullandı.

İsmail Saymaz’a konuşan Serdar Denktaş, önemli açıklamalarda bulundu.

Serdar Denktaş, “Kıbrıs’ta dönemin Cumhurbaşkanının (Rauf Denktaş) ve benim bakan olarak bilgimiz olması gerektiğini söylüyorlar. Şunu anlasın Türkiye kamuoyu: Kıbrıs’ta o dönem Türkiye tarafından direkt veya Türkiye eliyle bir şey yapıldığında çok fazla sorgulanmazdı, bir bildiği var diye. Birçok olayın içeriğiyle ilgili Kıbrıs’ta kimsenin bilgisi ve haberi yoktur.” dedi.

Denktaş, Peker’in “Eken’in uzantıları yaptı” iddiasına ilişkin de “ Kimdir bu uzantılar? O isimler yok. Burada Meclis’te konuşulan konulardan biri bu, yeniden soruşturma açalım diye. Açalım da, nereye kadar götürebiliriz? Bu işin başlangıç yeri Türkiye olduğuna göre o bilgilere ulaşacak mıyız? Orada bir soru işaret var hepimizin kafasında. Nasıl açığa kavuşturacağız, o belli değil.” açıklamasında bulundu.

Öte yandan Sedat Peker’in “Korkut Eken ve Mehmet Ağar, benden Kutlu Adalı için iki kişi bulmamı istedi, ben de kardeşim Atilla’yı önerdim.” açıklaması ardından Muğla Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, pazar günü Peker’in kardeşi 52 yaşındaki Atilla Peker’i ve özel koruması Yunus O.’yu Kayaköy Mahallesi’ndeki villasında gözaltına aldı.

 

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!