Doğru Miktarda Kahve Tüketimi Ömrü Uzatıyor

Doğru Miktarda Kahve Tüketimi Ömrü Uzatıyor

Kahvenin insanlar üzerinde sağlığına yararlı mı yoksa faydalı mı olduğuyla ilgili sürekli araştırmalar yapılmaya ve farklı sonuçlar ortaya koyulmaya devam ediliyor. Yapılan son araştırmalardan birinde göre, doğru miktarda kahve tüketimi insanın yaşam süresini uzatabilir.

Kore Bulaşıcı Hastalıkları Önleme ajansı ve Chung-Ang Üniversitesi’ndeki araştırmacıların yaptıkları incelemelere göre, düzenli kahve tüketimi normal bir bireyin yaşam kalitesini ve süresini arttırıyor. Ancak aynı araştırma, bireyin kahve tüketiminin giderek arttırması ise bireyin ömrünü azaltabiliyor.

Araştırma için yaşları 18 ila 40 arasında değişen, diyabet, damar tıkanıklığı ve kanser gibi hastalıkları da olan toplamda 110.920 katılımcı kullanıldı. Yapılan araştırmada gönüllü deneklerin bir kısmına günde 3 bardak, diğerlerine ise 3 bardaktan az kahve verildi. 3 bardak kahve içen deneklerde tüketmeyenlere göre kalp krizi riskinin azaldığı gözlemlendi. 3 bardaktan az tüketenlerde ise kalp krizi riskinin küçük bir ölçüde azaldığı tespit edildi. Ayrıca araştırmada ortaya çıkan verilere göre spordan önce bir bardak kahve tüketimi, yağların daha hızlı yakılmasını sağladığı tespit edildi.

Bilim insanları, yaptıkları araştırmanın sonucu olarak yetişkin ve sağlıklı bir bireyin günde en fazla 4 bardak kahve içilmesini, daha fazla miktarlarda kahve tüketiminin sağlığı olumsuz yönde etkileyeceği gibi bastırılmış hastalıkları ve alerjileri tetikleyebileceğini belirttiler.

Bu yıl içinde yapılan başka bir araştırmaya göre ise düzenli ve orantılı kafein tüketimi Hipokampus’ta bulunan gri maddeyi arttırıyor. Bu da Alzheimer gibi hastalıkları geciktirebiliyor ya da önleyebiliyor.

Yapılan araştırmalar kahvenin faydalarının bulunmasının yanı sıra fazla tüketildiğinde bireyin yaşam süresini kısaltacağını da ortaya koyuyor.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!