Doğanın mucizesinden güzellik sırları

Doğanın mucizesinden güzellik sırları

Evlerimizden eksik etmediğimiz limonun bir güzellik mucizesi olduğunu biliyor muydunuz?

Evlerimizde daima bulunan limonun 7 güzellik sırrı bulunuyor. Bu da limonun tüketiminde artışa neden olmuştur.

Limonun 7 güzellik sırrı hakkında detaylı bilgileri alan her kişi daha fazla limon tüketmeye dikkat etmektedir. Cilt için çok daha fazla faydası bulunan limonun nasıl kullanılacağının bilinmesi durumunda kullanım sayısı çok aha artacaktır. Limonun güzellik sırları ve faydaları şunlardır;

1 – Cildi Aydınlatır

Soluk bir cilde sahip olan kişiler sabahları kalktıklarında yüzlerini yıkadıkları suyun içine birkaç damla limon suyu eklenmelidir. Bu sayede cildin parlamasını sağlayarak doğal parlatıcı olarak kullanım mümkün olacaktır.

2 – Dişleri Beyazlatır

Dişlerin daha fazla beyaz olması için limon suyu ve karbonatı karıştırmak yeterli olacaktır. Bu karışım ile diş macunu elde edilmektedir. Böylece dişlerin daha fazla beyaz olması sağlanacaktır.

3 – Yağlı Cilde İyi Gelir ve Siyah Noktalardan Kurtulmayı Sağlar

Genel olarak pek çok kişi yağlı bir cilt ve siyah noktalardan şikayetçi olmaktadırlar. Pamuğa birkaç damla limon damlatın ve uyumadan yüze sürülmelidir. Siyah noktalar için ise yarım limon suyunu bal ile karıştırmalı ve siyah nokta olan bölgelere uygulanmalıdır. Düzenli olarak kullanım sonrasında istenilen olumlu sonuçlar elde edilecektir.

4 – Saç Renginin Açılmasına Yardımcı Olur

Limon suyunu saç bakım spreyi içine ekleyerek saç tutamlarına püskürtülmesi ile uygulanmalıdır. Saç renginin zaman içinde açıldığı ortaya çıkacaktır.

5 – Tırnakların Kuvvetlenmesini Sağlar

Limon suyunun tırnaklara faydası için bir yemek kaşığı zeytinyağına birkaç damla limon ekleyerek karıştırmalıdır. Bu karışım tırnaklara sürülmeli ve sabah kalkınca eller yumuşacık olacaktır. Hatta tırnaklar daha güçlenmiş ve kuvvetlenmiş olacaktır.

6 – Kuru Ciltlere İyi Gelir

Saç derisi için limon suyu, zeytinyağı, bal ve Hindistan cevizi yağını karıştırarak saç diplerine sürülmelidir. 10 dakika kadar beklenmeli ve daha sonra yıkanmalıdır. Daha yumuşak bir cilt için bir parça limonu yatmadan önce cildin kuru bölgelerine sürmeli ve sabah uyanıldığında yıkanmalıdır.

7 – Aknelerin Yok Edilmesini Sağlar

Aknelerin yok edilmesi için yarım limonu akneli bölgeye uygulanmalıdır. Gece yatmadan önce uygulanması durumunda ve sabah kalkıldığında yıkanması daha etkili olacaktır.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!