Demokrat Partili İlay Aksoy’dan ‘vekil transferi’ açıklaması: Aynı gün içinde iki farklı parti ile anlaşma yapıldı

featured

DUVAR – Demokrat Parti Göç ve Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İlay Aksoy da, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın ardından, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in 15 vekil üzerinden CHP’ye yüklenmesi sonrası ‘vekil transferi’ sürecinin nasıl geliştiğini anlattı.

Aksoy’un aktardığına göre, İYİ Parti’nin 15 vekil üzerinden CHP ile anlaşmadan önce aydı gün Demokrat Parti ile el sıkıştığını aktardı. İYİ Parti’nin aynı gün iki parti ile anlaştığını söyleyen Aksoy, CHP ve Demokrat Parti’nin bundan haberdar olmadığını dile getirdi.

“CHP ile 15 vekil transferi yapıldığı günün gündüz saatlerinde seçimlere İYİ Parti, Demokrat Parti üzerinden seçimlere katılacağı konusunda uzlaşmıştı” diyen Aksoy devamında da, “Böylece aynı gün içinde iki farklı parti ile anlaşma yapıldı. İkisinde de teklif İYİ Parti tarafından gelmişti. CHP Ve Demokrat Parti birbirinden haberleri yoktu” ifadelerine yer verdi.

AKŞENER VEKİL TRANSFERİ İÇİN ‘EN BÜYÜK PİŞMANLIĞIM’ DEMİŞTİ

Geçen gün partisinin olağan kongresinde konuşan Akşener, “Bu parti seçime girebilsin diye CHP’den 15 milletvekili istedik. Hayatımın en büyük pişmanlığıdır” demişti.

Vekillerin alındığı süreçte İYİ Partili olan Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ, bu sözler nedeniyle Akşener’i eleştirmişti. Özdağ, Meral Akşener’in 15 vekil üzerinden CHP’ye yüklenmesine tepki göstererek sürecin nasıl geliştiğini anlatmıştı.

ÜMİT ÖZDAĞ, MERAL AKŞENER’İN 15 VEKİLİ NASIL ALDIĞINI ANLATTI

Akşener’in “CHP’den 15 milletvekili aldım. Bedel ödemekten bıktım” sözlerinin ‘gerçekleri yansıtmadığını’ ifade eden Özdağ, devamında şunları kaydetti:

“CHP, 15 milletvekili karşılığında İYİ Parti’den bedel istemedi. Şimdi olayların gelişmesini özetleyeyim. İYİ Parti’nin seçimlere sokulmaması için Ankara’da gizli bir toplantı yapıldığı ve karar alındığı bilgisi bana ulaştı. Bu bilgiyi Akşener ile paylaştım. Akşener bunun üzerine Kılıçdaroğlu’yla görüştü ve TBMM’de grup kurarak seçime girmek için 15 milletvekili istedi. Kılıçdaroğlu çok istekli davranmamış. Akşener’in bana söylediğine göre ‘Basına bu talebimi anlatır ve sizin reddettiğinizi açıklarım’ demesi üzerine Kılıçdaroğlu kabul etmek zorunda hissetmiş. En azından Akşener bana böyle anlattı. Üstelik Kılıçdaroğlu 15 vekille desteği ittifak şartı olmaksızın vermişti.

‘AKŞENER, SÖZÜNÜ TUTTU, SUÇLAYARAK BİTİRDİ’

Olayları en yakından yaşayan beş kişiden birisi olarak Akşener’in bugün yaptığı açıklamanın doğru olmadığını biliyorum. CHP, hiç bir zaman ‘Biz size 15 vekil verdik, buyrun kasaya’ tavrı içinde olmadı. Eğer olsaydı en çok ben yeri göğü inletir, CHP’yi sert şekilde eleştirirdim. Hele Akşener’le en son konuşmamızı yaptığımız İstanbul’daki ofisindeki konuşmada CHP ile yolları ‘CHP’yi suçlayarak bitireceğim’ dediğini çok iyi hatırlıyorum. Akşener, sözünü tuttu, suçlayarak bitirdi. Peki, bunları neden yazdım? Çünkü aynen böyle yaşadım ve dostluk da mertçe olmalı rekabet de.”

ÇIRAY DA ‘TEYİT’ ETTİ

Bu arada İYİ Parti 27’nci dönem İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Aytun Çıray da Özdağ’ın paylaşımını teyit ettiğini belirtti. (HABER MERKEZİ)

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!