Değişime inanamayacaksınız! 1 yıl alkolü bıraktığınızda vücutta ne olur?

featured

Alkol tüketimlerinde gözlenen artışın ardından bilim insanları da alkol tüketiminin insan sağlığına olan değiniyor. Aşırı ve uzun süreli alkol tüketimi hem zihinsel hem de fiziksel sağlık üzerinde büyük rol oynuyor.

Uzmanlar, alkolün zararlı etkilerine karşı uyarılarda bulunarak azaltılması ve bırakılması gerektiğini hatırlatıyor. Bilimsel çalışmalara göre alkolü bıraktıktan sonra ortaya çıkan bağımlılık etkilerini aşmak mümkün.

Özellikle özel günlerde, kutlamalarda, partilerde tüketilen alkol zaman içerisinde kişilerin yaşamını olumsuz etkilemeye başlar. İleride ise ciddi sağlık problemlerine neden olur.

Yapılan çalışmalar ise alkol tüketmeyi bırakan kişilerin vücudu zamanla pozitif etkiler almaya başlayarak iyileşme gösterdiği yönünde. Peki bir yıl boyunca istikrarlı bir şekilde alkol tüketmediğinizde ne olur?

Alkol tüketimi bırakıldığında zaman içerisinde uyku düzeninde değişimler olmaya başlar. Bilim insanları uyku kalitesinin bu noktada değişeceğini belirtiyor. Alkol tüketimini bırakan kişiler daha kaliteli ve sağlıklı bir uyku çekiyor.

Alkolsüz geçen bir ayın sonunda felç, kalp krizi, karaciğer, böbrek problemleri yavaş yavaş iyileşmeye başlıyor. Vücudun arınmasıyla birlikte daha sağlıklı bir süreç oluşuyor. Buna bağlı olarak ruh halinde değişiklikler ve enerji artışı gözleniyor.

Alkol tüketimi bırakıldığında vücuttaki dopamin seviyesi dengelenmeye ve normal seviyelere gelmeye başlıyor. Tüketimi bırakan insanlar ise yaptıkları aktivitelerden eskiye göre daha çok keyif aldığını belirtiyor.

Alkolsüz geçen 3. ayın sonunda ise kanser riskleri azalmaya başlıyor. Özellikle karaciğer, mide, ağız, yumurtalık, gırtlak, yemek borusu ve birçok türe yakalanma riski bilimsel çalışmalarla ortaya koyuluyor.

Alkolü bırakarak sağlıklı bir şekilde kilo verme işlemi kolaylaşıyor. Uzun süreli alkol tüketimleri kişilerin kilo almasını sağlarken alkolsüz bir yaşamda kilolardan arınmak da mümkünleşiyor. Cilt sağlığında da olumlu değişimler gerçekleşiyor.

Bilim insanlarına göre alkolden uzak kalmak insanların daha yaratıcı, mutlu, fiziksel ve zihinsel olarak iyileşmiş bir yaşam sunuyor. Alkol tüketimi bırakıldığında birçok sağlıklı değişim gerçekleşmeye başlıyor.

Sosyal yaşamı da fazlasıyla etkileyen bu süreç çevreye karşı olan bakış açılarını bile değiştirebilir. Alkolü bırakan kişiler sosyal çevresiyle pozitif iletişimler kurmaya başlar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!