Decentraland’da bir arazi 2,43 milyon dolara satıldı

Decentraland’da bir arazi 2,43 milyon dolara satıldı

Kullanıcıların kripto para ile arazi ve bina satın alabildiği online sanal dünya Decentraland’da bir klübe ve erguvan tarlalarının bulunduğu bir arazi rekor bir fiyatla 2,43 milyon dolara satıldı.

Kullanıcıların kripto para ile arazi ve bina satın alabildiği online sanal dünya Decentraland’da bir kulübe ve erguvan tarlalarının bulunduğu bir arazi rekor bir fiyatla 2,43 milyon dolara satıldı.

New York post gazetesinin haberine göre, Tokens.com’un alt şirketi olan Metaverse Group, yaptığı açıklamada, Decentraland’ın “Moda Caddesi’nin kalbindeki 116 parsel arsayı 618 bin mana’ya satın aldıklarını” bildirdi.

Açıklamada bu miktarın satış anında 2,43 milyon dolara denk olduğu belirtildi.

Bu hafta yapılan 2,43 milyon dolarlık arazi alamı, eski rekor olan Haziran’daki 913 bin dolarlık satışı iki katından fazla katlayarak, yeni rekoru oluşturdu.

Mana, sayısal dünyada kullanılan bir kripto para birimi. Şirket yeni araziyi sayısal moda dünyasındaki büyümesinde kullanacağını açıkladı.

Decentraland’ı kuran ve yöneten Decentraland Vakfı içerik bölüm başkanı Sam Hamilton, “metaverse’de bundan sonraki büyük gelişme alanı moda. Dolayısıyla, Metaverse Group’un Decentraland’ın moda bölgesinin göbeğinde bu araziyi alması tam zamanında ve çok heyecan verici bir hareket” dedi.

Gucci Burberry ve Louis Vuitton dahil bazı ünlü moda şirketleri de metaverse alanına girmeye hazırlanıyor ve kendi “değiştirilemeyen paralarını”, yani NFT’lerini yayınlıyorlar.

Decentraland geçen ay Facebook’un adını Meta’ya çevirmesinden sonra patlama yaşamıştı.

Kullanıcılar sanal ortam Decentraland’da kripto para kullanarak bina ve arazi almanın yanı sıra, özelleştirilebilir avatarlar kullanarak gezip, diğer kullanıcılarla buluşabiliyor.

Kaynak:ajansbizim

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!