Davutoğlu: Yaşadığımız musibetlerde Bahçeli’nin payı var

Davutoğlu: Yaşadığımız musibetlerde Bahçeli’nin payı var

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Ayhan Yıldırım ile Yüz Yüze programına konuk oldu. İktidarın politikları eleştiren Davutoğlu konuşmasında “Son 5 yıl içinde yaşadığımız bütün musibetlerde Bahçeli’nin payı vardır” dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Kanal 64’te yayınlanan Yüz Yüze programına konuk oldu. Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Davutoğlu iktidarı da eleştirdi. “Bugünkü yönetimin problemi şu; vatandaştan topladığı vergiyi kendi şahsi hazinesi zannediyor, halbu ki bu bir emanettir ama bu bilinci kaybettikleri için kaynaklar yanlış yerlere aktarılıyor” diyen “Son 5 yıl içinde yaşadığımız bütün musibetlerde Bahçeli’nin payı vardır” diye konuştu.

Ekonomi konusunda görüşlerini aktaran Davutoğlu, “100 bin liralık araba alıyorsunuz, 400 bin liraya mal oluyor, arada birsürü vergi var. Bu doğru bir yöntem değil, çok ciddi bir vergi reformuna ihtiyaç var. Üretimi artırarak toplam vergi gelirlerini düşürmemek lazım” diye ekledi.

“En önemli sorunlardan biri de gelir adaletsizliği. Asgari ücretten vergiyi kaldıracağız. Asgari ücreti insanların onurlu bir hayat standardına ulaşacağı bir düzeye getireceğiz. Bunun için ülke ekonomisine hukuki teminat ile yatırımları çekmemiz lazım” şeklinde konuşan Davutoğlu, “AK Parti’yi şu anda bir arada tutan ortak bir vizyon, ortak bir değerler sistemi değil, iktidar olmak. Halbu ki bir partinin varlığını iktidar olmaya değil, ortak değerlerine, vizyonuna ayarlı kılması lazım” dedi.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!