Cyberpunk 2077 Oyuncuları Oyunda 600 Milyon Saat Harcadı

Cyberpunk 2077 Oyuncuları Oyunda 600 Milyon Saat Harcadı

Geliştirici, Twitter’da Cyberpunk 2077 oyuncularının şu ana kadar oyunda 600 milyon saat harcadığını paylaştı. Geçen yıl Aralık ayında piyasaya sürülen oyun, yaklaşık altı ayda buggy performansıyla ilgili çok şikayet gelmesine rağmen oyuncular oyun içinde oldukça fazla zaman geçirdiler.

Cyberpunk 2077, The Witcher şöhretinden CD Projekt tarafından geliştirildi ve PC, Xbox One, Xbox Series X/ Series S, PlayStation 5, PlayStation 4 ve Stadia’da mevcut. Oyun, Hollywood yıldızı Keanu Reeves tarafından seslendirilen Johnny Silverhand ile birlikte oyuncuların keşfetmesi için devasa bir fütüristik açık dünya sunuyor.

CD Projekt, Cyberpunk 2077’nin resmi hesabı üzerinden oyuncuların oyunda toplam 600 milyon saat, yani neredeyse 70.000 yıl harcadıklarını tweetledi. Bu, şimdiye kadar tüm platformlarda harcanan toplam zamandır. Aralık 2020’de konsollar, PC ve Stadia için piyasaya çıkan oyun, o dönemde özellikle son nesil konsollarda performans sorunları nedeniyle eleştirilmişti. Geliştiriciler o zamandan beri oyunu düzeltmek ve daha oynanabilir hale getirmek için çalışıyorlar.

Lansmandan önce oyunun etrafındaki hype, çok sayıda insanın oyuna ilgi duymasına ve lansmanda oynamasına yol açsa da, oyuncu tabanı daha sonra önemli ölçüde azaldı. Steamcharts (resmi olmayan kaynak), Cyberpunk 2077’nin (PS4 incelemesi, Xbox Series X incelemesi) Aralık ayında piyasaya sürüldüğünde 830.000’in üzerinde olduğunu ancak son 30 gün içinde zirvenin 16.000’in biraz üzerine düştüğünü gösteriyor. Ve aylar boyunca oyuncularda tutarlı bir düşüş görüldü.

Bunun nedeni Cyberpunk 2077’nin tek oyunculu kampanya tabanlı bir oyun olması ve çok oyunculu bileşeni olmaması olabilir. Bir oyuncu hikayeyi, yan görevleri ve diğer dünya keşif görevlerini bitirdiğinde, oyunda yapacak fazla bir şey kalmıyor. Ancak, oyuncu tabanındaki düşüşün, özellikle konsollardaki hatalar ve aksaklıklar nedeniyle de olabileceği düşünülüyor.

Geliştiriciler, hayranlarını meşgul etmek için oyun için istatistikleri paylaşıyor. Mayıs ayının başlarında Cyberpunk 2077, Twitter’da oyuncuların yüzde 23,5’inin Street Cred seviyelerini maksimuma çıkardığını paylaştı. Ayrıca oyun içi karakter Razor Hughes’un 2 milyon kez yenildiğini de paylaştı. Birkaç hafta önce, oyundaki NPC’lerden (Oynanamayan karakter) biri olan Viktor’un, oyuncuların oyunda ne kadar kazandığını ve harcadığını gösteren 147 milyar Eurodolar (oyun para biriminde) kazandığını paylaşmıştı.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!