Cumhuriyet’in 100. Yılı için Cumhuriyet’in 100 Yılını Görmüş 10 Kadın

featured

Anadolu Ajansı, Cumhuriyetin 100. yıl dönümü dolayısıyla özel bir dosya hazırladı. 100 yaşını aşan 10 Cumhuriyet kadını hepimizi duygulandıran açıklamalarda bulundu.

Cumhuriyet’e 100 yıldır tanıklık eden 10 kadın fotoğraflandı ve Atatürk’le ilgili düşünceleri soruldu.

108 yaşındaki 4 kız, 2 erkek çocuk sahibi Meryem Şan “Atatürk’ün öldüğü gün annem caminin önünde ağladı.”

Eskişehir’in Günyüzü ilçesinde 108 yaşındaki 4 kız, 2 erkek çocuk sahibi Meryem Şan, Cumhuriyet’in Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün öldüğü 10 Kasım 1938 ile ilgili ‘Annem caminin önünde ağladı.’ dedi.

101 yaşındaki Zeliha Boyraz ise Atatürk için “Güzel işler yapmış. Allah ondan razı olsun.” dedi

Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde yaşayan 101 yaşındaki Zeliha Boyraz, Atatürk’ü yaptıklarıyla bildiğini söyleyerek ‘Atatürk’ü görmedim ama adını duydum, güzel işler yapmış. Allah ondan razı olsun. Beni Anıtkabir’e götürseler giderim, dua ederim.’ dedi.

107 yaşındaki Emine Yeşil “Anıtkabir’e götürseler giderim, dua ederim.” dedi.

Malatya’nın Yeşilyurt ilçesine bağlı Aşağıköy Mahallesi’nde 107 yaşındaki, 6 çocuk ve 35 torun sahibi Emine Yeşil, Mustafa Kemal Atatürk’ü görmediğini söyleyerek ‘Anıtkabir’e götürseler giderim, dua ederim’. dedi.

106 yaşındaki Güllü İçli Büyük Önder için “Atatürk öldüğünde dünya kara yasa girdi.” dedi.

106 yaşına giren Güllü İçli, Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde yaşıyor. İçli’nin 6 çocuğu ve 28 torunu var. İçli geçmiş anılarını anlattı ve gençlik yıllarının zorluklarla geçtiğini belirtti. Atatürk’le ilgili ise ‘Atatürk öldüğünde dünya kara yasa girdi.’ dedi.

108 yaşındaki Hafi Can “Gençlik yılları zorluklarla geçti.” dedi.

Malatya’nın Battalgazi ilçesinde 1915’te dünyaya gelen, 8 çocuk, 30 torun sahibi Hafi Can. 108 yaşındaki Hafi Can, Atatürk öldüğünde dünyanın kara yasa girdiğini söyleyerek eski anılarını anlattı.

109 yaşında olan Fatma Göçer “Atatürk iyiydi, Allah razı olsun.” dedi.

Malatya’nın Battalgazi ilçesinde yaşayan 109 yaşındaki Fatma Göçer, Mustafa Kemal Atatürk’ü minnetle andığını söyleyerek ‘Atatürk iyiydi, Allah razı olsun.’ dedi.

101 yaşındaki Sultan Kaya Gazi Mustafa Kemal için “Atatürk’ü hatırlıyorum, bizi o kurtardı. İyi ki bu ülkeyi kurtardı.” dedi.

Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde 1922 yılında dünyaya gelen 101 yaşındaki, 7 çocuk annesi Sultan Kaya, Mustafa Kemal Atatürk’ü çok sevdiği söyleyerek ‘Atatürk’ü hatırlıyorum, bizi o kurtardı. Aklıma az geliyor, keşke sağlığında gidip görseydik. Bugünlere onun sayesinde ulaştık. İyi ki bu ülkeyi kurtardı.’ dedi.

101 yaşındaki Ümmügülsüm Gürsoy Atatürk’ün vefatı için “Hiç unutmam bir kayısı ağacına yaslandım ve saatlerce ağladım.” dedi.

Erzincan’ın Kemaliye ilçesinde dünyaya gelen ve Ankara’da yaşayan 2 çocuk, 4 torun sahibi 101 yaşındaki Ümmügülsüm Gürsoy, hayatı boyunca Atatürk’ü görmeyi çok istediğini ancak hiç yakından görme fırsatı bulamadığını söyleyerek Atatürk’ün vefatı ile ilgili ‘Atatürk’ün ölüm haberini aldığımda çok üzüldüm. Hiç unutmam bir kayısı ağacına yaslandım ve saatlerce ağladım.’ ifadelerini kullanıyor.

Atatürk’ün yanaklarını sıktığını söyleyen 101 yaşındaki Aliye Göker ise “Atatürk geldi, beni sevip, yanağımı sıktı. Bana ‘Sen buraya neden geldin?’ dedi. Ben de ona ‘Seni görmeye geldim’ dedim.” dedi.

Erzurumlu 101 yaşındaki Aliye Göker, Erzurum’daki silah fabrikasında tüfeklerin dipçiğini yapan babasının bir gün, iş yerine Atatürk’ün geleceğini söylediğini anlatan Göker, Atatürk’ü görme anısını şeklinde ‘Ben de gitmek istedim ama babam ‘Olmaz, fabrikaya çocuk almazlar’ dedi. Ben de ağlayıp sızladım ve sonunda babam beni götürdü. Gittik fabrikaya, Atatürk geldi, beni sevip, yanağımı sıktı. Bana ‘Sen buraya neden geldin?’ dedi. Ben de ona ‘Seni görmeye geldim’ dedim. Bana ‘Sen beni nerden tanıyorsun?’ deyince, ona ‘Babam seni her zaman anlatırdı, o bizim paşamız’ derdi. Ben de anlatılanlarla seni seviyordum. Ağlayınca babam da beni getirdi’ dedim. O da bana ‘Aferin’ diyerek, yanağımı sıktı. Öldüğü zaman babamdan çok ağladım. Atatürk’ün fotoğraflarını saklıyorum. Babam fotoğrafını alçıdan yaptırmıştı, duvara asıyorduk.’ anlattı. Göker, Atatürk’e olan özlemini evdeki fotoğrafları ile gideriyor.

104 yaşında olan Elife Gündüz Atatürk için “Allah ondan razı olsun. Kemal’ime kurban olurum. Atatürk’ün mekanı cennet olsun.” dedi.

Eskişehir’in Alpu ilçesinde yaşayan ve 5 oğul, 3 kız çocuk sahibi 104 yaşındaki Elife Gündüz, Atatürk’ü çok sevdiğini söyleyerek ‘Allah ondan razı olsun. Kemal’ime kurban olurum. Atatürk öldüğünde dünya kara yasa girdi. Aşık Veysel, Atatürk’ün arkasından çok maniler söyledi. Atatürk’ün mekanı cennet olsun.’ dedi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!