Çin Türkiye’ye Suriye’de Hukuka Uyma Çağrısı Yaptı

Çin Türkiye'ye Suriye'de Hukuka Uyma Çağrısı Yaptı

Doğu Türkistan’da soykırım uygulayan Çin, Türkiye’ye “hukuka uyma” çağrısı yaptı.

Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi’nin Suriye oturumunda yaşanan olayda, BM Çin Daimi Temsilci Yardımcısı Geng Shuang Türkiye’ye Suriye’de hukuka uyma çağrısı yaptı.

Fırat nehrindeki su seviyesinin azalması ve Allouk su tesisinde yaşanan kesintilerden Türkiye’yi sorumlu tutan Geng, Türkiye’nin uluslararası insan hakları hukukuna saygı duyması gerektiğini söyledi.

Geng’in sözlerine yanıt veren Türk BM Daimi Temsilcisi Feridun Sinirlioğlu, “Uluslararası insan hakları hukukunu ve insani hukuku ihlal edenlerden ders alacak değiliz” ifadelerini kullandı.

Söz konusu Allouk su tesisinde yaşanan sıkıntıların nedenlerinin BM Genel Sekreteri tarafından hazırlanan raporda net olarak anlatıldığını belirten Sinirlioğlu, Kürtçü terör örgütü PKK’nın Suriye kolu YPG ve Şam rejiminin bu konuyu kendi ajandaları için çarpıttığını açıkladı.

Türkiye geçtiğimiz günlerde 42 ülke ile birlikte Çin’i Doğu Türkistan’da insan haklarına riayet etmeye çağıran bir açıklamaya ilk defa destek vermişti. Geng Shuang’ın skandal açıklaması söz konusu çağrıya Türkiye’nin destek vermesi sonrasında geldi.

Kaynak: TamgaTürk

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!