Çin: “Norveç’le ilişkilerimizi ilerletmeye hazırız”

featured

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Wang Wenbin, Çin ile Norveç arasındaki ilişkileri daha yüksek bir seviyeye taşımaya hazır olduklarını belirtti. 

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, Fransa Dışişleri Bakanı Catherine Colonna ve Norveç Dışişleri Bakanı Anniken Huitfeldt’in davetleri üzerine, Çin Dışişleri Bakanı Qin Gang 8-12 Mayıs günleri arasında söz konusu 3 ülkeyi ziyaret edecek. 

Sözcü Wang bugün Beijing’de düzenlenen olağan basın toplantısında, son yıllarda Norveç’le ilişkilerin iyi yönde geliştiğini, iki ülkenin ekonomi, ticaret, deniz işleri, çevre, Kış Olimpiyatları, iklim değişikliğiyle mücadele ve biyolojik çeşitliliğin korunması dahil alanlarda ve BM çerçevesindeki çok taraflı etkinliklerde koordinasyonu sürdürdüğünü ifade etti. 

Gelecek yılın iki ülke arasında diplomatik ilişkilerin kuruluşunun 70. yıl dönümü olacağını belirten Wang, bu ziyaretle iki ülke arasındaki karşılıklı güven ve iş birliğinin güçlendirilmesini ve ikili ilişkilerin daha yüksek bir seviyeye taşınmasını istediklerini sözlerine ekledi. 

Kaynak Çin Uluslararası Radyosu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!