Çin: Arap ülkelerinin dayanışmasına destek veriyoruz

featured

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Wang Wenbin, Suriye’nin Arap Birliği’ne dönmesini takdirle karşıladıklarını ve Arap ülkelerinin dayanışmasına destek verdiklerini belirtti. 

Dün düzenlenen Arap Birliği Özel Dışişleri Bakanları Toplantısı’nda Suriye’nin Arap Birliği’ne dönmesi konusunda fikir birliğine ulaşıldı. 

Sözcü şunları söyledi: 

“Suriye'nin Arap Birliği’ne geri dönmesinin, Arap ülkelerinin birlik ve beraberliğini güçlendirmesine, Arap dünyasının kalkınmasına ve canlanmasına ivme kazandıracağına inanıyoruz. Bu aynı zamanda Ortadoğu'da barış ve istikrarın sağlanmasına faydalıdır ve Arap ülkelerinin uzun vadeli çıkarlarına uygundur. Çin, Arap ülkelerinin birliğini ve kendini geliştirmesini her zaman desteklemiş ve Suriye'nin Arap Birliği’ne dönüşünü aktif olarak desteklemiştir. Çin, ilgili taraflarla kendi kanalları aracılığıyla aktif olarak çalışmaktadır.”

Suriye Dışişleri Bakanı Faysal el-Mikdad’ın Çinli mevkidaşı Qin Gang’ın daveti üzerine yakında Çin’i ziyaret edeceğini belirten Wang, Arap ülkelerinin dayanışmayı gerçekleştirmesi için çaba göstermeye hazır olduklarını sözlerine ekledi.  

Kaynak Çin Uluslararası Radyosu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!