Ning: “Güney Çin Denizi, dış güçlerin yarıştığı bir yer olmamalı”

featured

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mao Ning, Güney Çin Denizi'nin bölgedeki bütün ülkelerin ortak yurdu olduğunu ve dış güçlerin yarıştığı bir yer olmaması gerektiğini belirtti. Mao Ning, bügün olağan basın toplantısında Güney Çin Denizi'ne ilişkin sorulara cevap verdi.

Mao Ning, "Bölgedeki ülkelerin ortak çabalarıyla, şu an Güney Çin Denizi’ndeki durum genel olarak istikrarlıdır. Güney Çin Denizi'ndeki seyrüsefer ve uçuş serbestisi hakkında hiçbir zaman sorun yaşanmamaktadır. ABD-Filipinler Karşılıklı Savunma Antlaşması, ABD ile Filipinler arasında imzalanan iki taraflı bir anlaşmadır. Çin, herhangi bir ülkenin iki taraflı anlaşma bahanesiyle Güney Çin Denizi meselesine müdahale etmesine itiraz etmektedir. Çin'in toprak bütünlüğü ile denizdeki hakları ve çıkarlarına zarar verme girişimlerine kararlılıkla karşı çıkıyoruz." dedi.

Güney Çin Denizi'nin bölgedeki ülkelerin ortak yurdu olduğunu ve dış güçlerin yarıştığı bir yer olmaması gerektiğine dikkat çeken Mao, "Güney Çin Denizi'nde barış ve istikrarın sağlanması için bölge ülkeleri birbirlerine güvenmeli, dayanışma içinde işbirliği yapmalı ve fikir ayrılıklarını kendi elleriyle çözme konusunda inisiyatif almalıdır.” ifadelerini kullandı.

Kaynak Çin Uluslararası Radyosu

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!