CHP’nin önemli isimlerinden çarpıcı istek: ‘İstanbul’u kaybedelim’

featured

Gazeteci yazar Barış Pehlivan, Cumhuriyet gazetesindeki kulis haberinde CHP’deki önemli isimlerin İstanbul’da seçimi kaybedilmesini istediğini belirtti.  

“PARTİ İÇİNDE HANGİ CEPHEDEN BİRİYLE KONUŞSAM, EN BÜYÜK ORTAK NOKTALARI MEMNUNİYETSİZLİK”

“CHP koridorlarını uzun yıllardır soluyan bir isimden duydum bunu. Ne üzücü bir iddiaydı. Ülkenin kurucu partisinde sırf istediği koltuğa oturmak için, İstanbul’u yeniden yağma düzenine sokmayı arzulayanlar vardı.” ifadelerini paylaşan Pehlivan, “Kırgınlıkların, suçlamaların ve istifaların vaatlerden daha çok konuşulduğu bir seçim süreci yaşıyor CHP. Parti içinde hangi cepheden biriyle konuşsam, en büyük ortak noktaları memnuniyetsizlik. İşin daha acı yanı, yaşanan mutsuzluğun kaynağı memleketle değil parti içindeki güç dengesiyle ilgili” diye yazdı.

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır’a yerel seçim sonrası olağanüstü kurultay iddialarını yönelten Pehlivan, “Bu partide 13 sene boyunca kaç seçim kaybedildi? Kim kaybettiği için kurultayı topladı? Bakın, İstanbul’dan Ankara’ya kadar tüm illeri yine alacağız. Ona rağmen kurultaya gitmek isteyenler olacaktır. İşte tüzük orada” yanıtını köşesine taşıdı.

CHP KARIŞTI, KAVGALAR GÜN YÜZÜNE ÇIKTI

Özgür Özel’in Kemal Kılıçdaroğlu’ndan Genel Başkanlık koltuğunu devralmasıyla birlikte CHP’de kavgalar patlak verdi. 

En son CHP’nin önemli ismi Gürsel Tekin, zehir zemberek sözlerle partisinden istifa etmişti. Esenyurt’tan belediye başkan adayı olarak gösterileceği iddiaları ortaya atıldıktan sonra istifa eden Tekin, daha sonra katıldığı bir televizyon programında “İstanbul’da mevcut İBB Başkanına destek olacak mısınız?” sorusuna verdiği, “Bunlar değişimci değil çürümüş adamlar. Onlara ne destek olacağım.” yanıtıyla, parti içindeki büyük rahatsızlığı gün yüzüne çıkarmış oldu.

ÖZEL’İN EN YAKININDAKİ İSİM DE İSTİFA ETTİ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Koza Yardımcı ise ”Yaptığım tüm uyarılara rağmen CHP Örgütlerinin ve seçmenlerimizin vicdanını yaralayan uygulamalar ısrarla devam etti.” sözleriyle partiden istifa etti. 

İSTANBUL’DA BÜYÜK KRİZ

CHP’nin İstanbul’da 39 ilçe Belediye Başkan Adayları Tanıtım Toplantısı’nda protesto sesleri yükselmişti.

Genel Başkan Özgür Özel, aday tanıtım toplantısına katılmazken, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun konuşması sırasında protesto sesleri yükselmişti. Salonda İmamoğlu taraftarları ile adaylara itirazı olan isimler arasında gerginlik yaşandı.

Avcılar ve Sarıyer’in de aralarında yer aldığı 9 ilçede mevcut belediye başkanları aday gösterilmedi. Salonda bulunan bazı partililer tekrar aday gösterilmeyen belediye başkanlarına sahip çıkarak il yönetimini protesto etti.

İMAMOĞLU: AYIP EDİYORSUNUZ

Kürsüde konuşan CHP’li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Sarıyer’de mevcut belediye başkanı Şükrü Genç destekçileri arasında gerginlik yaşandı.

İmamoğlu, “Sevgili arkadaşlar orada attığınız sloganlarla Şükrü Başkan’a ayıp ediyorsunuz. Orada oturun beni dinleyin, ondan sonra orada tabelalarınızı yine kaldırın.” dedi.

İmamoğlu’nun konuşması protestolar nedeniyle sık sık bölündü. İmamoğlu, protestoculara seslenerek, “Sevgili dostlar, şimdi herkes konuşmamı başından sonuna kadar dinlerse daha anlamlı olacak. Orada attığınız sloganlarla başkana ayıp ediyorsunuz. Oturun beni dinleyin, ondan sonra tabelaları kaldırın. Tepkinizi göstermenize saygım var… Ama bu kürsü CHP’nin kürsüsü benden sonra bu kürsüye çıkacak bütün adaylara saygı gösterelim.” ifadelerini kullandı.

“İZMİR’DE ANTALYA’DA ADANA’DA ADAY BELİRLEMEYE ÇALIŞIYOR”

CHP Eski İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, ocak ayında yaptığı açıklamada, “Ekrem Bey İstanbul’un 39 ilçesinin belediye başkan adayını belirlemekle yetinmiyor, İzmir’de Antalya’da Adana’da aday belirlemeye çalışıyor, Karadeniz’e zaten kimse giremiyor. Kardeşim böyle bir parti olur mu itiraz ediyorum ve reddediyorum” sözlerini sarf etmişti. 

CHP’nin eski İstanbul milletvekili Barış Yarkadaş, aday belirleme sürecine yönelik iddiaları, katıldığı bir televizyon programında dile getirmişti.

“İKİ BAŞLILIK OLUR VE O PARTİYİ YÖNETEMEZSİN”

Yarkadaş, “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı; Çanakkale’ye, İzmir’e, Antalya’ya, Ankara’ya, Çankaya’ya aday belirlemeye aday bulmaya çalıştığında iki başlılık olur ve o partiyi yönetemezsin” ifadelerini kullanmıştı. 

“ADAY BELİRLEME SÜRECİ KRİZE DÖNÜŞÜYOR”

Yazar Ferhat Murat, “Planlanan şekilde gerçekleşseydi bugün CHP aday tanıtım toplantısında ilçe adaylarını da duymuş olacaktık. Kesinlikle aday belirleme süreci krize dönüşüyor” diye konuştu. 

İZMİR BÜYÜKŞEHİRDE TUNÇ SOYER DE ADAY GÖSTERİLMEDİ

Özgür Özel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i de aday göstermedi. Krizin patlak verdiği İzmir’de Soyer’in yerine Cemil Tugay CHP’nin büyükşehir belediye başkan adayı olarak gösterildi. 

HATAY’DA LÜTFÜ SAVAŞ KRİZİ

Kahramanmaraş merkezli depremlerde en çok etkilenen illerin başında gelen Hatay’da mevcut başkan Lütfü Savaş da bir kez daha CHP’den aday gösterilmişti. 

Savaş, Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin yıldönümünde düzenlenen yürüyüşte, depremzedeler tarafından protesto edilmişti.

Daha sonra Savaş’ın yerine sanatçı ve AHBAP derneği kurucusu Haluk Levent’e teklif götürüldüğü iddiası ortaya atılmıştı. CHP’de Hatay krizi hâlâ çözüme kavuşamadı…

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!