CHP’de yaşanan yönetim tartışmaları ve grup toplantısı krizi nedeniyle Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde sabahın erken saatlerinden itibaren yoğunluk oluştu.
Hem Kemal Kılıçdaroğlu’na hem de Özgür Özel’e destek vermek isteyen partililer ve vatandaşlar Meclis çevresinde toplandı. Yaşanan yoğunluk nedeniyle giriş noktalarında zaman zaman uzun kuyruklar meydana geldi.
AKREDİTASYON TALEPLERİ ARTTI
TBMM’de dün akşam saatlerinden itibaren ziyaretçi ve basın akreditasyonlarında dikkat çekici bir artış yaşandığı öğrenildi.
Parti içindeki güç mücadelesinin yeni bir aşamaya taşınabileceği yönündeki beklentiler nedeniyle çok sayıda partili ve gazeteci Meclis’e yöneldi.
CHP’Lİ VEKİLDEN KAPI TEPKİSİ
Yoğunluk nedeniyle bazı giriş noktalarında yaşanan kısıtlamalar milletvekillerinin de tepkisini çekti.
CHP Osmaniye Milletvekili Asu Kaya’nın, Dikmen Kapısı’ndan giriş yapmak istediği ancak talebinin kabul edilmediği belirtildi.
Duruma tepki gösteren Kaya, “Milletvekili burada, bu kapı açılmalı. Gördüğünüz gibi Meclis’in kapısı değil, yurttaşa ve milletvekiline bile kapandı” ifadelerini kullandı.
SLOGANLAR YÜKSELDİ
TBMM’nin çeşitli noktalarında toplanan CHP’liler, parti içindeki gelişmeleri yakından takip etti.
Destek için gelen vatandaşların zaman zaman “Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz” sloganları attığı görüldü.
GÖZLER ÖZEL VE KILIÇDAROĞLU’NDA
CHP’de yaşanan mutlak butlan krizinin ardından bugün gerçekleştirilecek grup toplantıları kritik önem taşıyor.
Özgür Özel, grup toplantısında kendisinin konuşacağını açıklarken, Kılıçdaroğlu cephesinden de toplantı yapılacağı yönünde açıklamalar gelmişti.
Parti içindeki belirsizliğin nasıl sonuçlanacağı ve iki isimden gelecek mesajlar siyaset kulislerinde merakla bekleniyor.