CHP’li Çelebi’den Menemen açıklaması

CHP’li Çelebi’den Menemen açıklaması

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, en son Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy’un yolsuzluk suçlamasıyla gözaltına alınıp tutuklanması, görevden alınması ve ardından başlayan meclis üyeleri arasından seçim sürecinde yaşanan kriz ve kaos ortamının ardından Parti Meclisi’nde (PM) aday belirleme yöntemleriyle ilgili alınan kararlara karşı oy yazısı verdiklerini, PM’de adayların belirlenmesinin oylanmasında gizli oylama yapılması konusundaki dilekçelerini sosyal medya hesabından yayınladı.

CHP PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, sosyal medya hesabından verdiği mesajında, “Yerel yönetim adaylarını belirlemede milletvekili kampında önerdiğim karar matrisi-Ekim 2018, Aday belirlemedeki yanlışlıklar üzerine PM’de karşı oy yazısı ve PM’de verilen gizli oylama dilekçesi. Söyleyeceklerim bu kadar” ifadelerini kullandı.

PM’YE ÖNERİLEN ADAYLARIN HANGİ KRİTERE GÖRE BELİRLENDİĞİ BELİRSİZ

2019 yılında gerçekleşen PM toplantısında alınan kararlara karşı karşı oy yazısı da verdiğini kaydeden CHP’li Milletvekili Çelebi, bu yazıda aday belirleme sürecine dair PM’ye önerilen adayların hangi kriterlere göre belirlendiğinin belirsiz olduğunu, tek adayın PM onayına sunulması, önerilen adayın belirlenmesinde kullanılan yöntemlerin belirsiz olması, diğer aday adaylarının bilgilerinin PM ile paylaşılmamasının adaylarla ilgili tartışma ve oy kullanma olanağı yaratmadığını belirttiğini ifade etti.

KURAL VE KRİTERLERİN BELİL OLMADIĞI BU KOŞULLAR PARTİMİZE VE ADAYLARINA ZARAR VERİR

Çelebi’nin karşı oy yazısında, “Kuralların ve kriterlerin belli olmadığı bu koşullar ise partimize ve adaylarına sürecin her aşamasında zarar vermektedir” ifadesi ise dikkat çekici.

İŞTE ÇELEBİ’NİN PAYLAŞTIĞI PM’YE SUNULAN O KARŞI OY YAZISI

CHP PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Çelebi’nin paylaştığı karşı oy yazısında şu değerlendirmelerin yapıldığı görülüyor; “Aday belirleme ilgili madde; 4. Sürecin en başından itibaren PM’ne önerilen adayların hangi kriterlere göre belirlendiği belirsizdir. Tek adayın önerilerek PM’nin onayına sunulması, önerilen adayın belirlenmesinde kullanılan yöntemlere dair PM’ye somut bilgi sunulmaması, alternatif olarak değerlendirilen diğer aday adaylarının bilgilerinin PM ile paylaşılmaması, adaylara dair sağlıklı bir tartışma ve oy kullanma imkanı yaratmamaktadır. Kimi yerde, hangi gerekçeyle olduğu belli olmadan, tercih edilen araç anketler olarak sunulmaktadır. Oysa anketlere dair sağlıklı ve detaylı bilgi PM ile paylaşılmamaktadır. Kimi yerde bölge milletvekilinin ve il yönetiminin ortaklaşması adayın tercih sebebi olarak sunulurken, kimi yerde milletvekilinin ve il-ilçe yönetimlerinin ortaklaştığı adaylar tercih edilmemektedir. Kuralların ve kriterlerin belli olmadığı bu koşullar ise partimize ve adaylarına sürecin her aşamasında zarar vermektedir.”

ÇELEBİ VE BAZI MİLLETVEKİLLERİ PM DİVAN BAŞKANLIĞI’NA MENEMEN ADAYININ BELİRLENMESİNDE GİZLİ OY YAPILMASINI ÖNERMİŞ

CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, aynı zamanda Menemen’de ilçe belediye başkan adayının saptanmasının gizli oyla yapılmasına dair verdikleri dilekçeyi de paylaştı. Mehmet Ali Çelebi, Selin Sayek Böke, Gökhan Günaydın, Ali Şeker, Müslim Sarı, Gaye Usluer, Emre Çam, Hakkı Suha Okay, Yaşar Seymen, Zeki Kılıçaslan, Haluk Pekşen imzalı, CHP PM Divan Başkanlığı’na sunulan bir dilekçede, “Menemen ilçesi adayının saptanmasına yönelik oylamanın gizli oyla yapılmasını dileriz” denildi.

YEREL SEÇİM ADAYLARINI BELİRLEME KARAR MATRİSİNİ DE YAYINLADI

En son Menemen’de yaşanan sürecin sonunda Önerilen Yerel Seçim Adaylarını Belirleme Karar Matrisi’ni de yayınlayan CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, bu matriste; yetkinliğin yüzde 30, üye görüşünün yüzde 25, örgüt yönetim kademesi görüşünün yüzde 20, kamuoyu anketinin yüzde +5, sivil toplum görüşünün yüzde 10 etkili olması gerektiği görüşünü ortaya koyduğunu belirtti.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!