CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, THK Ziyareti Sonrası Konuştu

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, THK Ziyareti Sonrası Konuştu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türk Hava Kurumu’nu ziyaret etti.
Kılıçdaroğlu ziyaret sonrası yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
“Cumhuriyet ile yaşıt olan bu kurum, cumhuriyetin kurduğu çok önemli bir kurul.

Bugüne kadar da toplumun desteğini ve güvenini alan bir kurum. Maalesef son zamanlarda yanlış yönetim yüzünden bazı sorunlar yaşadığı uçakların yangına katılmaması, yangını söndürmek için bu uçakların zamanında onarılmaması gibi pek çok sorun. Şu andaki yönetim Türk Hava Kurumunu toparlamaya çalışıyor, gezdik, yöneticilerden bilgi aldık. Türk Hava Kurumu gibi bir kurumun geçmişte orman yangınları ile ilgili mücadele eden ve bu mücadelede başarılı çıkan bir kurumun bugün atıl pozisyonda olması hepimizin yüreğini yaralıyor. Hepimiz böyle bir tablonun ortaya çıkmasından dolayı da son derece rahatsız. Dün yaptığım basın toplantısında Türk Hava Kurumu’na sahip çıkılması için iş dünyasına, iş insanlarına, belediyelere görev düştüğünü ifade ettim ve herkesin bu konuda duyarlı olması gerektiğini anlattım.

11 Büyükşehir Belediye Başkanımız da bu konuda bir açıklama yaptılar kamuoyuna ve o açıklamayı Türk Hava Kurumu’na da gönderdiler. Biz Türk Hava Kurumu’nun yeniden ayağa kalkması için elimizden gelen bütün çabayı göstereceğiz. Her türlü fedakarlığı yapmaya hazırız diye.

Tabi bunların yapılması için Türk Hava Kurumu yetkilileri ile bizim 11 büyükşehir belediye başkanı başkanlarımızdan belirlenen bir heyetin belli bir zaman dilimi içinde bir araya gelmeleri oturmaları konuşmaları, finans ihtiyaçları nedir, nasıl karşılanacaktır? Bu konuda çaba harcama yani çalışmaları gerekiyor. Bu yazı Türk Hava Kurumu yetkililerine iletildi.

Biz de Türk Hava Kurumu’nun bir an önce ayağa kalkmasını istiyoruz. Geçmişte yapılan çok ciddi yolsuzluklar var. Bu yolsuzluklar şu anda yargı da bu yargıdaki davaları da yakından izleyeceğiz. CHP olarak izlemeye karar verdik. Çünkü bu kurul Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşayan herkesin kurumudur. Biz çocukluğumuzdan beri bu kuruma her türlü desteği verdik.

İlkokula giderken yardım kampanyalarında bulunurken kampanyalar açılırken her türlü desteği verirdik ve gönüllü verirdik.. Yine bütün vatandaşlarımdan istirham ediyorum; Türk Hava Kurumu’na güvensinler. Türk Hava Kurumu Cumhuriyet’in kurumudur ve bu kurumu ayağa kaldırmak, bu kurumu eski görkemli günlerine ulaştırmak için hepimizin çaba göstermesi gerekiyor. Türk Hava Kurumu yetkililerine sordum;” Acaba genel bütçeden size yapılan bir katkı var mı, bir yardım var mı?” diye. Böyle bir katkı ve yardımın olmadığını söylediler.

Yine ben hükümet yetkililerine seslenmek isterim. Türk Hava Kurumu’na bizim 11 Büyükşehir Belediyemiz katkı verecek ama genel bütçeden de katkı verilmesi gerekiyor. Bu konuda da çaba harcanması gerekiyor. Yine iktidar yetkililerine seslenmek isterim. Türk Hava Kurumu’nun yaptığı görevler dolayısıyla yani tüzüğünde yazılı olan görevler dolayısıyla bir ihaleye girmemesi lazım. Bu ihalelerin en az 10 15 yıl içinde yapılması gerekiyor. Türk Hava Kurumu bir yıllık 3 yıllık ihalelere girmemeli. Ayrıca Türk Hava Kurumu bütün bu ihalelerden müstesna tutulmalı, Türk Hava Kurumunun görevi ne ise tüzüğünde ki bu tüzük 1925’lerden itibaren yürürlüktedir. Orman yangınlarını söndürmek ise verirsiniz bu yetkiyi ve bu yetkiyi aldığı için de Türk Hava Kurumu her türlü hesabı verir, topluma verir, insanlara verir, yıllık raporlarını yayınlar.

Medya olarak siz izlersiniz, siyaset kurumu olarak biz izleriz. İşlerin doğru yapılıp yapılmadığını kontrol ederiz. Bu konuda da eğer bir yasa teklifi getirirse iktidar kanadı biz buna destek vereceğiz.

Her türlü desteği yapmaya, vermeye hazırız. Ama hayır, biz bunu vermeyelim siz verin. diyorlarsa kanun teklifimiz veririz. Dolayısıyla bütün amacımız şu; Cumhuriyetle yaşıt olan bu kurumun tarihine yakışır şekilde ayağa kaldırılması hepimizin ortak görevidir. Burada A partisi B partisi C partisi olmamalıdır. Bu cumhuriyetin kurumudur. Cumhuriyetin kurumu Cumhuriyetin ormanlarına sahip çıkmak zorundadır. Elimizden gelen her türlü çabayı harcamaya, her türlü gayreti göstermeye hazırız. Umarım iktidar sahipleri de aynı çabayı gösterirler. Bunu günlük siyasi polemiklerin dışında tutarak bu kurumu ayağa kaldırmalıyız. Teşekkür ederiz.”

 

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!