CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Bütçe Görüşmelerinde Hükümete Yüklendi

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Bütçe Görüşmelerinde Hükümete Yüklendi

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM’nde bütçe görüşmelerinde ” bu bütçe haramzadelerin bütçesidir. 18 yılda bütçeden faiz ödemesi 492 milyar dolar. İşte bu yüzden ‘bu bütçe haramzadelerin bütçesidir.’ diyorum. ” sözleriyle hükümetin bütçe politikasını eleştirdi.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun açıklamaları:

“Türkiye Varlık Fonu’nu kim denetliyor? Meclis denetliyor mu? Hayır. Nereye gidiyor bu paralar? TBMM bütçe gibi denetleyecek TVF’yi. Türkiye Varlık Fonu’nun kısa vadeli borçları 26 milyar liradan 951 milyar liraya çıktı. Çöpten beslenen aileler var bu ülkede. Nereye gidiyor bu paralar?”.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Tank Palet Fabrikası’nın Katar’a satılmasını da eleştirdi; “Erdoğan ‘satışı söz konusu değil’ dedi, doğru. O yüzden diyoruz; Tank Palet’i peşkeş çektiniz. Erdoğan ‘özelleştirme söz konusu değil.’ diyor. Katar sevdası gözünü karartmış, imzaladığı kararnamede özelleştirme geçiyor.” dedi.

CHP Lideri koronavirüs vaka sayılarının açıklanması üzerinden de hükümete yüklendi.

Kılıçdaroğlu, “Türk Tabipler Birliği ‘COVİD-19 ölüm sayısı fazla.’ dedi; neredeyse linç edecektiniz. Neden önlem almadınız? Hangi gerekçeyle miting düzenleyip milletin kafasına çay attınız? Hangi gerekçe ile Avrupa’da birinci oldunuz. Sağlık çalışanlarının başarısını kendinize mal etmeyin. Bir aylık ikramiye vermediniz sağlık çalışanına. Yoğun bakım hemşiresine geçen ay 7 lira ikramiye yattı. Pandemi ile mücadele edeceğinize, Cumhuriyet Halk Partili belediyelerin yaptığı pandemi yardımları ile mücadele ettiniz. “ifadelerini kullandı.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!