Çftlik Bank Kurucusu Mehmet Aydın: ‘Beni Doğrudan Türkiye’ye Gönderin’

Çftlik Bank Kurucusu Mehmet Aydın: ‘Beni Doğrudan Türkiye’ye Gönderin’

Brezilya’da teslim olan Tosuncuk lakaplı Mehmet Aydın ilk gecesini Sao Paulo’daki Türkiye Başkonsolosluğu’nda geçirdi. Her türlü ihtiyacı burada karşılanan Aydın, Brezilya polisine teslim edilmeyi istemiyor. Çünkü bu durumda iade kararı çıkana kadar yaklaşık 40 gün tutuklu kalabilir.

Hürriyet gazetesinden Musa Kesler’in haberine göre, Çiftlik Bank’ı kurarak binlerce kişiden milyonlarca lira topladıktan sonra ortadan kaybolan Mehmet Aydın’ın Brezilya’dan Türkiye’ye iade süreci henüz başlamadı. Konsolosluğa teslim olan Mehmet Aydın’ın prosedüre göre Brezilya polisine teslim edilmesi gerekiyor. Polise teslim edildikten sonra ise iade sürecini tutuklu olarak bekliyor. ‘Suçluların İadesine Dair Avrupa Sözleşmesi’nde bu süre 40 gün olarak belirlenmiş. Bu süreçte iadesi talep edilen kişi mahkemeye çıkarılıyor ve mahkeme iade kararı verdikten sonra süreç tamamlanmış oluyor.

Mehmet Aydın ise iade sürecini tutuklu olarak beklemek istemiyor. O yüzden ‘Beni doğrudan Türkiye’ye gönderin’ diyor. Türkiye tarafı ise Brezilya’ya kendi tekliflerini sundu. İlk talep Mehmet Aydın’ın tutuklanmaması yönünde. Ancak ilgili mevzuat gereği bu talebin kabulü çok zor görünüyor. İkinci teklif ise ‘Tutuklasanız bile hızlı iade sürecini başlatın’ şeklinde. Türk tarafı diğer bir teklif olarak ‘Sınır dışı edin’ diyor. Böyle olunca Mehmet Aydın 40 gün boyunca cezaevinde kalmaktan kurtulmuş olacak. Türkiye’ye getirilip yargılanması da hızlanacak.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!