Çakıcı’nın da adının karıştığı ‘hükümet düşüren’ Türkbank yeniden açılıyor!

Çakıcı'nın da adının karıştığı 'hükümet düşüren' Türkbank yeniden açılıyor!

1999 yılında Mesut Yılmaz hükümetinin düşmesine neden olan ve daha sonra tasfiye kararı alınan Türk Ticaret Bankası AŞ’ye yeniden faaliyet izni verildi.

Türk Ticaret Bankası’nın (Türkbank) 1999’da Mesut Yılmaz’ın başbakanlığındaki hükümetin düşmesiyle sonuçlanan skandalın ardından bankacılık yapma ve mevduat toplama yetkisi 1 Temmuz 2001‘de kaldırılmıştı.

Türkbank’a 20 yıl sonra faaliyet izni verilmesine dair Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) kararı bugün Resmi Gazete’de yayımlandı.

Kararda şu ifadeler kullanıldı:

“5411 sayılı Bankacılık Kanununun 10’uncu maddesi ile Bankaların İzne Tabi İşlemleri İle Dolaylı Pay Sahipliğine İlişkin Yönetmeliğin 7’nci maddesi kapsamında yapılan değerlendirmeler neticesinde Türk Ticaret Bankası A.Ş.’ye faaliyet izni verilmesine karar verilmiştir.”

ALAATTİN ÇAKICI TARAFLARI RAHATSIZ ETTİ

Türkiye’nin ilk özel bankası olan Türkbank’ın yüzde 84,52’lik hissesinin satışı için 1998 yılında yapılan ihaleyi iş insanı Korkmaz Yiğit’in inşaat şirketi Bank Ekspress kazanmış ancak halenin tamamlanmasının ardından polis, Yiğit ile suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı arasındaki ilişkiyi ve Çakıcı’nın ihaleye teklif veren diğer tarafları rahatsız ettiğini yazılı olarak TMSF’ye bildirmişti.

Süreçte Mesut Yılmaz’ın da rolü olduğunun ortaya çıkması üzerine 11 Ocak 1999’da Anasol-D hükümeti düşmüştü.

Temmuz 2001’de Türkbank’ın bankacılık yapma ve mevduat toplama yetkisi kaldırılmış, Ağustos 2002’de tasfiye kararı verilmişti.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!