Büyük Taarruz’un Yıl Dönümünde Ermeni Kilisesi Açılışı

Büyük Taarruz'un Yıl Dönümünde Ermeni Kilisesi Açılışı

Malatya’da atıl vaziyetteki 128 yıllık ‘Taşhoran Kilisesi’ yapılan restorasyon çalışmalarının ardından Taşhoran Kültür ve Sanat Merkezi adıyla açıldı. Kilisenin açılışının, Büyük Taarruz’un yıldönümüne denk gelmesi dikkat çekti.

Çavuşoğlu Mahallesi’nde 1893 yılında yapılan ve daha sonra atıl vaziyette kalan Taşhoran Kilisesi, Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edildi. Yenilenmiş haliyle ilgi gören tarihi kilisenin açılışı dün (28 Ağustos) gerçekleştirildi.

‘Taşhoran Kültür ve Sanat Merkezi’nin açılışına; Malatya Valisi Aydın Baruş, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Türkiye Ermenileri Patriği Sahag Maşalyan, Adıyaman ve çevre iller Metropoliti Ğriğoriyos Melki Ürek, STK temsilcileri, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Malatya Valisi Aydın Baruş, Ermeni vatandaşlarının rahatça inanç ziyaretlerini yapabileceklerini belirtirken; Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan da, “Ayrılıktan kimseye fayda gelmez, birlikte gelecek ve istikbal vardır. Biz birlik, beraberlik içerisinde olacağız” dedi.

Kilise açılış tarihinin, Büyük Taarruz’un yıl dönümüne denk gelmesi, sosyal medyada bazı tepkilere neden oldu.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!