Bu yastığın altından sadece 12 lira çıktı

Bu yastığın altından sadece 12 lira çıktı

Koronavirüse yakalandığı için çalışamayan üç çocuk babası genç adam, cebindeki 12 TL’yi eşine bırakarak hayatına son verdi.

Olayın ardından akıllara AKP’li Canikli’nin, dün akşam yaptığı açıklamada ‘128 milyar dolar nerede?’ sorusuna “36 milyar dolar hane halkının elinde” cevabı geldi.

Üç çocuk babası Fedai Kuşçu, İŞKUR üzerinden bir devlet okulunda geçici olarak asgari ücret ile çalışıyordu.

Covid-19’a yakalanan Kuşçu, bu süre içinde çalışamadığı için ücretini alamadı. Borçlarımı ödemekte zorlanan Kuşçu, pazar günü eşine cebindeki 12 lirayı verdi ve “Allahaısmarladık” dedikten sonra evin balkonundan kendini boşluğa bıraktı.

Adli tıp kurumuna kaldırılan Kuşçu’nun cenazesi bir gün sonra memleketi Edirne’nin Enez ilçesine gönderildi.

Kuşçu’nun arkadaşları Evrensel’e yaptıkları açıklamada, “Hayat dolu bir arkadaş idi. Uzun süre işsiz kaldı. Son olarak bir okulda geçici olarak çalışmaya başladı. Ama aldığı ücret yetmeyince çevresine çok borç yaptığını biliyoruz. Bu pandemi döneminde daha da zor günler geçirdi” dedi.

Öte yandan AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Ekonomi İşleri Başkanı Nurettin Canikli, ‘128 milyar dolar nerede?’ sorusuna “75 milyar dolar bankada 36 milyar dolar hane halkının elinde, cebinde. Özel sektör borcunu ödemiş” yanıtı gündeme geldi.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!