Bu Besini Evinde Eksik Etmeyenler Uzun Yıllar Yaşıyor!

featured

Sağlıklı bir yaşam tarzına dair pek çok araştırma yapılmış olmasına rağmen, vücut sağlığını korumanın en etkili yolu, beslenme düzeninizin sağlam temellere dayanmasından geçiyor. Tükettiğiniz her besin vücudunuzda olumlu ya da olumsuz etki bırakıyor. Genç ve dinç kalmak, uzun ömürlü olmak için birçok öneri ve ipucu mevcuttur.

Bilim insanları, uzun yaşamın sırlarını çözmek amacıyla çeşitli araştırmalar gerçekleştirir. Doğru ve dengeli beslenme alışkanlıkları oluşturmak, düzenli spor yapmak gibi adımlarla her zaman enerjik ve zinde kalabilirsiniz. Zararlı alışkanlıklar, sağlıksız yaşam biçimleri çeşitli hastalıklara ve riskli durumlara yol açarak ömrünüzü kısaltabilirken, sağlık uzmanlarının önerdiği bazı yaşam tarzı alışkanlıkları uzun yaşamın temelini oluşturuyor.

SEBZE VE MEYVELER

Vücudunuzun bağışıklık sistemini güçlendirmek ve direncinizi artırmak için yüksek vitamin ve mineral içeriğine sahip besinlere düzenli olarak ihtiyaç duyduğunuz bir gerçektir.

Özellikle beslenme alışkanlıklarınızı sebze ve meyve ağırlıklı olarak şekillendirdiğinizde, vücudunuzun gereksinim duyduğu tüm vitaminleri ve mineralleri karşılayabilirsiniz. Bu besinler, vücudunuzun en iyi şekilde işleyebilmesi ve optimal sağlık seviyesini koruması için gereklidir.

Meyve, sebze, tahıl ürünleri, baklagiller ve bitki bazlı protein kaynakları gibi çeşitli yiyecekler, vücut sağlığınızı destekler. Bu besin grupları, vücudunuzu onararak, koruyarak ve uzun süreli sağlık sağlamaya yardımcı olurlar. Dolayısıyla, uzun ve sağlıklı bir yaşam sürdürmek istiyorsanız, bu besinleri beslenme düzeninizin merkezine yerleştirmek önemlidir.

VÜDUNUZUN İHTİYACI KADAR SU

Su, yaşamın temel kaynağıdır ve vücudunuz her an suya ihtiyaç duyar. Bilimsel araştırmalar, yeterli miktarda su tüketmenin kolon kanseri ve mesane kanseri riskini azaltabileceğini gösteriyor. Bunun yanı sıra, su eklemleri yağlar, hücreleri nemlendirir ve vücudunuzun karaciğer ve böbrekler aracılığıyla toksinleri atmasına yardımcı olur.

Günlük 8-10 bardak su içmek, sindirim sisteminin düzenli bir şekilde çalışmasına katkı sağlar. Aynı zamanda, biriken ödemi ve toksinleri daha hızlı bir şekilde vücuttan atmanıza yardımcı olur. Ayrıca cildinizin sağlığını da destekler. Cildi nemlendirerek yaşlanma belirtilerini geciktirmeye yardımcı olur ve daha genç bir görünüm sağlar. Su tüketiminin bu çeşitlilikteki faydaları, sağlıklı bir yaşam tarzının vazgeçilmez bir parçasını oluşturur.

DÜZENLİ EGZERSİZ ŞART

Düzenli olarak egzersiz yapmak, hem kemiklerinizi hem de kalbinizi güçlendirmenin yanı sıra kaslarınızı da aktif bir şekilde çalıştırmanızı sağlar. Fiziksel aktiviteler, hücresel mitokondri sayısını artırarak vücudu daha enerjik hale getirir.

Bir dizi araştırma, uzun yaşamın anahtarının fiziksel aktivitede yattığını gösteriyor. Belirli bir egzersiz programına sadık kalmak veya düzenli olarak yürüyüş yapmak gibi basit aktivitelerle vücudunuzu hareket ettirerek, sağlığınızı destekleyebilirsiniz.

ZİHNİNİZİ ÇALIŞTIRIN

Her zaman yaptığınız şeyi yapın. Yaptığınız ve yapmaktan keyif aldığınız, size “amaç” duygusu veren bir şeyi bıraktığınızda hızla yokuş aşağı gidersiniz. Zihninizi her zaman çalıştırın. Kitap okuyun, yeni yerler görün ya da bulmaca çözüm. Sevdiğiniz aktiviteler beyninizi geliştirir.

FINDIK TÜKETİN

Vücudunuzun dengeli bir şekilde sağlıklı yağlara ihtiyacı vardır. Kuru yemişler, içerdikleri iyi yağlar, lif ve proteinle sağlıklı bir beslenme kaynağı oluşturur. Bu nedenle, bazı şekerli atıştırmalıkların verdiği hızlı enerji artışını ve sonrasındaki düşüşü yaşamadan daha uzun süre tok hissetmenizi sağlarlar.

Yapılan bir araştırma, en çok fındık tüketen bireylerin, özellikle kanser, kalp hastalığı veya solunum yolu hastalıkları gibi rahatsızlıklardan ölme riskinin daha düşük olduğunu göstermiştir.

Bu sebeple, beslenme planınıza sağlıklı kuruyemişleri eklemek oldukça önerilir. Ara öğünlerde yaklaşık 5-6 adet fındık tüketmek, vücut direncinizi artırmanıza da yardımcı olabilir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!