Boris Johnson’ın babasına taciz suçlaması!

Boris Johnson'ın babasına taciz suçlaması!

İngiltere Başbakanı Boris Johnson’ın  81 yaşındaki babası Stanley Johnson, 2 kadın tarafından tacizle suçlandı.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson’ın babası Stanley Johnson, parti konferanslarında kıdemli bir muhafazakar kadın milletvekiline ve bir kadın gazeteciye uygunsuz bir şekilde dokunmakla suçlandı.

Kadın ve Eşitlikler Seçim Komitesi Başkanı olan Caroline Nokes, Sky News’e verdiği demeçte, 2003’teki Muhafazakar Parti konferansında Stanley Johnson’ın ”poposuna şaplak attığını”’ iddia etti.

Nokes, ”Gerçekten önemli bir adamın arka tarafıma elinden geldiğince sert bir tokat attığını ve ‘harika bir oturma yerin var’ dediğini hatırlıyorum. Stanley Johnson bunu bana 2005 seçimlerinden önce yaptı. Hiçbir şey yapmadım ve bundan utanıyorum. Şimdi muhtemelen yapardım” dedi.

Caroline Nokes’un iddiası, siyasi muhabir Ailbhe Rea’yı da harekete geçirdi ve Stanley  Johnson’ı  2019 Muhafazakar konferansında kendisini elle taciz etmekle suçladı. Ailbhe Rea, iddiasını dile getirdiği Twitter’da, ”Caroline Nokes’a, hiç birimizin katlanmak zorunda kalmaması gereken bir şeyi, özellikle de Başbakan’ın babasını dile getirdiği için minnettarım” dedi.

Avrupa Parlamentosu’nun eski bir üyesi olan 81 yaşındaki Stanley Johnson, ”Caroline Nokes’u hiç hatırlamadığını” söylemek dışında yorum yapmayı reddetti. Muhafazakar Parti ise henüz bir soruşturma açılıp açılmayacağını  belirtmedi. Downing Street ise, “özel şahıs hakkındaki iddialarla ilgili” yorum yapmayı reddetti.

2010’dan beri Avam Kamarası’nda Romsey ve Southampton North’u temsil eden Nokes, 2005 genel seçimleri öncesinde seçim bölgesi için müstakbel milletvekili adayıydı.

Stanley Johnson, 2005’te milletvekili olma kampanyasını kaybetti, ancak 1979 ve 1984 yılları arasında Avrupa Parlamentosu’nun Muhafazakar bir üyesi olarak görev yaptı.

Kaynak:ajansbizim

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!