Bir Komiserin FETÖ Borsasından Tutuklaması Üzerine 16 Polis Adliyede Savcı Odasını Bastı İddiası!

Bir Komiserin FETÖ Borsasından Tutuklaması Üzerine 16 Polis Adliyede Savcı Odasını Bastı İddiası!

Avaztürk’te yer alan habere göre, bir komiserin FETÖ borsasından tutuklanması üzerine 16 polis adliyede savcı odasını bastı ve “Siz de mi pelikan gibi oldunuz?” diye bağırdı.
Vatan Emniyet’in koridorlarında “Pelikan hesap verecek” diye sloganlar atıldığı iddia edildi.

Avaztürkün haberine göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ Borsası soruşturmaları kapsamında geçtiğimiz günlerde gözaltına alınan bir avukat ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Şubede görevli bir komiserin, savcı tarafından tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edilmesi üzerine akıllara durgunluk veren skandallar yaşandığı ortaya çıktı.

SAVCI ODASI BASILDI İDDİASI

Edinilen bilgilere göre; FETÖ borsası soruşturması kapsamında bir avukatla birlikte gözaltına alınan Vatan Emniyet Mali Şube’de görevli bir komiser, soruşturma savcısı tarafından tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edildi.

Komiserlerine destek olmak için adliyeye gelen Mali Şubede görevli 16 polisin amirleri H.E ile birlikte, savcının tutuklama istemiyle mahkemeye sevk ettiği söylentileri üzerine savcının odasını basmaya kalktığı öğrenildi. Bazı polisler ve Şube Müdürlerinden H.E’nin savcı odasına girdiği, bazı polislerin, “HTS kaydından başka bir delil olmadan bir arkadaşımızı tutukluyorsunuz, siz de Pelikancılar gibi mi oldunuz, bize kumpas kuruyorsunuz” cümlelerini sarf ettiği bunun üzerine soruşturma Savcısının amir ve polisleri odasından kovduğu, akabinde de Savcının önce Başsavcıyı, Başsavcının İl Emniyet Müdürünü aradığı Emniyet Müdürü’nün de 16 polisle ilgili işlem yapılması talimatı verdiği öğrenildi.

Bu arada Savcı ve Hakimin 16 polis ile ilgili adli işlem yapacağının duyulması üzerine polislerin hızla Çağlayan Adliyesi’nden uzaklaşarak şubeye gittiği ancak kimliklerinin kamera kayıtlarıyla tespit edildiği de ortaya çıktı.

VATAN EMNİYETTE SLOGAN ATILDI İDDİASI

Haklarında işlem yapılan ve açığa alındığı öğrenilen 16 polisin Vatan Emniyet’e gelmesi sonrasında Mali Şubede görevli çoğunluğu Ulusal Suçları Araştırma Büro Amirliği personelinden oluşan 70’e yakın polisin de Vatan Emniyette, “Pelikan hesap verecek” diye bağırdığı öne sürüldü. Bardağı taşıran bu gelişmeler üzerine Mali Şube Ulusal Suçları Araştırma Büro Amirliği’nde görevli Emniyet Personelinin biri hariç tamamının Birim Amiri H.E ile birlikte başka yerlere tayin edildiği öğrenildi.

BAZ VE HTS KAYDI VURGUSU SAVCININ SEVK YAZISINDA

Öte yandan Mali Şube polislerinin tutuklanmasına tepki gösterdiği komiserlerinin bulunduğu şüphelilerle ilgili soruşturma savcılığının mahkemeye yazdığı sevk yazısında da isnat edilen suçlamanın BAZ istasyon kayıtları ile HTS kayıtlarına dayandığı, iddia edilen rüşvet alma işleminin sübuta ermediği görüldü.

“Müşteki G.Ç. ve şüpheli M.A.İ’nin anlatımlarını destekler nitelikte şüpheli Kazım Yiğit Akalın ile polis memurları B.Y, E.O.T, İ.İ, R.E’in iletişim ve ortak baz kayıtlarının bulunduğu, B.Y. ile iletişim HTS kayıtlarının bulunduğu, E.O.T ile avukatlık bürosunda buluştuğuna ilişkin baz sinyal kayıtlarının bulunduğu, 3 Mart 2021 günü Kazım Yiğit Akalın’ın, M.A.İ’ye teklifi ilettikten 2 gün sonra 5 Mart’ta R.E. ile buluştukları, Akalın’ın, hakkındaki soruşturma öğrendikten sonra 19 Nisan’da İ.İ ile buluştuğu, zira yakın baz sinyal kayıtlarının bulunduğu, M.A.İ’nin beyan ettiği Akalın’ın söylediği polis memurlarının şüpheliler B.Y, E.O.Temel, İ.İ ve R.E’nin olduğu tespit edilmiştir.Şüpheli polis memurlarının, ‘FETÖ’ye üye olmak’ suçundan hakkında soruşturma yürütülen ve Kasım 2020’de gözaltı ve ifade alma talimatı verilen N. isimli nakliye şirketi yönetim kurulu başkanı Ş.Ç’nin dosyasının hızlandırılması, lehine sonuçlanacak şekilde ifade alınması, lehine rapor tutularak fezleke düzenlenmesi ve emniyetten ifade verdikten sonra serbest bırakılmasını sağlamak üzere 150 bin dolar rüşvet talep ettikleri, bu talebi şüpheli avukat Akalın’ın Ş.Ç’nin avukatı olan şüpheli avukat M.A.İ’ye ileterek aracılık ettiği, gelen teklifi M.A.İ’nin ise Ş.Ç’ye ileterek aracılık ettiği, Ş.Ç’nin teklifi reddettiği ve soruşturmaya konu olayın bu şekilde gerçekleştiği anlaşılmıştır.”

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!