Bilim insanları Alzheimer hastalarında beyin hücrelerinin neden öldüğünü keşfetti

featured

İngiltere ve Belçika’da yapılan yeni bir araştırma, Alzheimer hastalarında beyin hücrelerinin ölüm nedenine ışık tutuyor.

Bilim insanları İngiltere ve Belçika’da Alzheimer hastalığında beyin hücrelerinin ölümünün nasıl gerçekleştiğini anlamış gibi görünüyorlar.

Ancak bilim insanları, Science dergisinde yayımladıkları makalede, beyinde biriken anormal proteinlerin, “nekroptoza” adı verilen bir tür hücresel intiharla ilişkilendirildiğini öne sürdüler.

Nekroptozis, bir veya daha fazla hücrenin, doku veya organın geri dönüşü olmayan bir şekilde hasar gördüğü patolojik bir ölüm türüdür.

Prof. Bart De Strooper, “Bu çok önemli ve heyecan verici bir bulgu,” diyor. “Alzheimer hastalığında nöronların neden ve nasıl öldüğüne dair ilk kez bir ipucu elde ediyoruz. 30-40 yıldır çok fazla spekülasyon yapıldı, ancak mekanizmaları kimse belirleyemedi. Ancak, bunun Alzheimer tedavisi için etkili bir yöntem olup olamayacağını öğrenmeden önce “birçok adımın” atılması gerektiğini vurguladı.

Bilim insanlarına göre bu keşif, Alzheimer hastalığında hücre ölümünün yeni mekanizmalarını işaret ediyor ve daha önce anlayamadığımız yeni tedavilerin yolunu açabilir.

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!