Biden ilk yurtdışı seyahati öncesinde Washington Post’a yazdı

Biden ilk yurtdışı seyahati öncesinde Washington Post’a yazdı

Biden’ın bu seyahatinde G7 Zirvesi, NATO müttefikleri ve Avrupa Birliği liderleri ile görüşmeleri yer alıyor. Son olarak Vladimir Putin ile bir araya gelecek. Bu tarihi seyahati öncesinde Washington Post’a “Avrupa’ya yapacağım seyahat ABD’nin dünyadaki demokrasileri bir araya toplamasıyla ilgili” başlıklı bir makale yazdı.

  • “İster her yerde Covid-19 pandemisini bitirmek, ister yükselen iklim krizinin gerekliliklerini yerine getirmek ya da Çin ve Rusya hükûmetlerinin zarar veren adımlarına karşı durmak olsun, ABD dünyaya güçlü bir pozisyondan liderlik etmeli.,
  • “Brüksel’de katılacağı NATO Zirvesi’yle ilgili “ABD’nin Madde 5’e sarsılmaz bağlılığını ve birliğimizin her zorluk karşısında güçlü olduğunu bildireceğim” ,
  •  “Vladimir Putin ile Cenevre’de, dünyayı ABD ile aynı perspektiften gören, bağlarımızı ve ortak hedeflerimizi yenileyeceğimiz dostlar, ortaklar ve müttefiklerimizle üst düzey görüşmelerin ardından bir araya geleceğim. Rusya’nın, Ukrayna’daki saldırganlıkla başlayan Avrupa’nın güvenliğine yönelik meydan okumalarına karşı birlik olmaya devam edeceğiz.”
  • “Başkan Putin, gelecekteki yıkıcı eylemlere karşılık vermede tereddütte düşmeyeceğimi biliyor. Buluştuğumuzda, ABD, Avrupa ve benzer demokrasilerin insan hakları ve onurunu savunma yönündeki taahhüdünü yeniden vurgulayacağım.”
  • “ABD, Rusya’yla çatışma aramıyor. Rusya’yla stratejik istikrar ve silah kontrolü gibi konularda birlikte çalışabileceğimiz istikrarlı ve öngörülebilir bir ilişki istiyoruz.”

Öte yandan, Joe Biden, İngiltere’de bu haftaki G7 zirvesinde Boris Johnson ile bir araya geldiğinde ve Kuzey İrlanda’daki çıkmaz da dahil olmak üzere konuları tartıştığında İngiltere ile “özel ilişkisini” teyit edeceğine söz veren bir bildiri yayınladı.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!