Baş Ağrısına Ne İyi Gelir? Evde Ağrı Kesici Yöntemleri

Baş Ağrısına Ne İyi Gelir? Evde Ağrı Kesici Yöntemleri

Günlük yaşantımızda sıkça karşımıza çıkan baş ağrısı, bazen dayanılmaz hal alıp, günlük yaşantımızı olumsuz yönde etkileyebiliyor. Bazen birkaç saat bazen ise günlerce süren baş ağrısı neden olur ve ne iyi gelir? Evde doğal ve bitkisel ağrı kesici yöntemler nelerdir?

Gün içerisinde yaşanan stres veya herhangi bir neden kişilerde baş ağrısına neden olabilmektedir. Birçok nedene bağlı olarak ortaya çıkan baş ağrıları bazen acil müdahale gerektirirken bazen de ilaçsız kendiliğinden geçebilir. Yaşam kalitesini olumsuz yönde etkileyen ağrılar, evde bitkisel çözümler ile geçirmek mümkün olabilir.

Baş Ağrısının Nedenleri Nelerdir?

– Migren
– Yoğun stres
– Düşük kan şekeri
– Uyku yoksunluğu
– Dehidrasyon
– Düşük kan şekeri
– Panik ataklar
– Menenjit gibi enfeksiyonlar
– Beyin tümörü
– Travmatik beyin hasarı
– Grip
– Aşırı ilaç kullanım baş ağrısı kan pıhtıları
– Karbonmonoksit zehirlenmesi
– Yüksek kaygı düzeyi
– Depresyon / Karamsarlık
– Uyku bozuklukları
– Aşırı kafein tüketimi
– Aşırı ağrı ilacı kullanımı
– Diğer kronik ağrı yaratabilecek durumlar

Baş Ağrısına Ne İyi Gelir?

Kafein

Birçok baş ağrısı kafeine cevap verir. Baş ağrısını gidermek için genellikle bir fincan kafeinli çay veya kahve kullanılabilir. Küme baş ağrıları ve migren, kafeine en duyarlı olanlardır. Geçmeyen baş ağrısı için birçok kişinin kullandığı ilk yöntem kafeindir.

Ortam Işığı

Eğer bulunduğunuz ortam çok güçlü beyaz ışık ile aydınlanıyorsa bunu sarı ışık ile değiştirmeniz sizi rahatlatabilir. Ayrıca özellikle migren hastalarında loş veya karanlık bir ortamda dinlenmek de ağrıların azalmasına yardımcı olacaktır, en azından ağrıların artmamasını sağlayacaktır.

Bol Su Tüketimi

Susuzluğun bir diğer önemli belirtisi baş ağrısı olarak karşımıza çıkmaktadır. İdrar ile de en az 1 litre su kaybedecek olan bir kişinin günde en az 2-2.5 litre su tüketmesi gerekir. Su içmekte zorlanan kişilere suyu aromalandırarak içmesi önerilebilir.

Sıcak veya soğuk kompres

Boynun veya alnın arkasına sıcak bir kompres uygulamak gerginliği gevşetebilir ve vazokonstriksiyonu kolaylaştırabilir. Bazı insanlar için soğuk kompres daha iyi hissedebilir. Isıtıcı kremlerin (Bengay veya benzeri) ve enseden gelen baş ağrısı için üst sırtın boğaz kaslarına kendi kendine masaj yapması, kasları gevşetmeye yardımcı olabilir.

Limon Suyu

Yarım limonu bir bardak sıcak suyun içerisine karıştırın. Bu içeceği günde 2 kez tüketirseniz baş ağrısı sıkıntısından kurtulabilirsiniz. Limon suyu baş ağrısı ile savaşmanın yanı sıra aynı zamanda vücudun pH seviyesini dengeler ve sindirime de yardımcı olur.

Kaş Arasındaki Nokta

Kaşlar arasındaki orta noktada bulunan akupunktur basınç noktasını kolay bir şekilde bulabilirsiniz. Bu nokta, stres ve yorgunluğu giderir, stres ve yorgunluğun sebep olduğu baş ağrılarını hafifletir.
Şakaklara, iki kaş arasına, saçlı deriye ve ense üst kısımlarına çok bastırmadan yapılan tatlı-sert dokunuşlar ve sıvazlamalar ağrıyı azaltabilir veya geçirebilir.

Ilık Duş

Çok sıcak olmayan bir duş kaslarınızı gevşeteceğinden vücudunuzu rahatlatacak ve ağrılarınızın geçmesine yardımcı olacaktır. Eğer migren hastasıysanız duşun sonunda çok soğuk olmayan suyla kısa süreyle başınızı yıkamanız da iyi gelecektir.

Buz Torbası

Boynun veya alnın arkasına sıcak bir kompres uygulamak gerginliği gevşetebilir ve vazokonstriksiyonu kolaylaştırabilir. Bazı insanlar için soğuk kompres daha iyi hissedebilir. Alın ve şakak bölgesine soğuk bir sıkıştırma uygulanırken, baş ağrısından hızlı bir şekilde kurtulmak için omuz arkasına sıcak kompres uygulanmalıdır.

Baş Ağrısına İyi Gelen Besinler Nelerdir?

– Kahve
– Karpuz
– Badem
– Yoğurt,
– Susam,
– Ispanak,
– Muz,
– Tam tahıllı ekmekler
– Kiraz
– Zencefil
– Bitter Çikolata

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!