Bakan “Müjde” Gibi Açıkladı. Kentsel Dönüşüm Kira Yardımları İsyan Ettirdi

Bakan

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, kentsek dönüşüp kira yardımlarındaki artışı açıkladı. “Müjde” gibi yaptığı açıklama kentsel dönüşüp bekleyen ve kentsel dönüşümden yararlananları isyan ettirdi. Ev kiralarındaki artış nedeni ile insanlar işlerini ve evlerini bırakıp başka yerlere taşınıyor. Kentsel dönüşümden yararlanıp evleri yıkılan vatandaşlar ise belli bir miktar kira yardımı alıyor.

Kentsel dönüşüm için verilen kira yardımları önceki senelerde ev sahiplerinin yüzünü biraz da olsa güldürüyordu. Enflasyon artışı, kurdaki dalgalanma ve kira fiyatlarının yükselmesi ile yapılan yardım kimseyi sevindirmedi.

Bakan Murat Kurum geçtiğimiz günlerde kentsel dönüşüm kapsamında kira yardımlarına gelen zammı açıkladı. Bakan Kurum, kentsel dönüşüm kapsamında kira yardımı miktarının 1150 liradan 1500 liraya çıkardıklarını, belirterek konuşmasını şöyle sürdürdü:

Bakan "Müjde" Gibi Açıkladı. Kentsel Dönüşüm Kira Yardımları İsyan Ettirdi

“Vatandaşlarımıza kentsel dönüşüm sürecinde Bakanlığımız olarak 600 bin liraya kadar kredi desteğinde 600 baz puan da destek sağlamış olacak. Bu 400 bin liraydı. 400 baz puandı. Bunu da 600 bin lira yani 600 baz puana çıkarıyoruz. 2 bin lira verdiğimiz yerlerde de kira yardımlarımızı 2 bin 600 liraya çıkarmış oluyoruz. Tüm Türkiye’de bu güncellemeleri inşallah yapacağız ve eylül ayı itibariyle de vatandaşlarımıza, milletimize kira yardımlarımızı güncellenmiş fiyatlar üzerinden yapacağımızı da burada bir kez daha ifade etmek isterim.”

 

Kira fiyatlarındaki artış nedeni ile çoğu kiracı kiralarını ödeyemez hale geldi. Çoğu yerde en düşük ev kirası 5 bin liradan başlıyor. Kendi evlerini terk edip kiraya çıkacak olan ev sahiplerine kira yardımı ise 1500 lira olacak.

Hepsi Emlak sitesi üzerinden semt ve mahalle ortalama kira fiyatlarına bakıldığı zaman aşağıdaki veriler ortaya çıkıyor:

 

Ankara

Yenimahalle: 5 bin 532 TL

Ayrancı: 8 bin TL

Çukurambar: 14 bin 250 TL

Mamak: 4 bin 167 TL

 

İstanbul:

Esenler – Fatih: 11 bin 549 TL

Büyükçekmece: 9 bin 100 TL

Pendik: 7 bin 563 TL

Zeytinburnu: 9 bin 901 TL

 

İzmir:

Bayraklı: 6 bin 417 TL

Karşıyaka: 8 bin 73 TL

 

Antalya:

Muratpaşa: 10 bin 625 TL

 

Bursa:

Nilüfer: 6 bin 280 TL

 

 

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!